16/01/2023- De Luxemburgse vliegtuigmaatschappij Luxair heeft vandaag haar eerste vlucht vanuit Antwerpen uitgevoerd. Luxair vliegt tot eind maart 4 keer per week naar London City Airport, vanaf 29 maart wordt het aantal vluchten opgetrokken naar 5 vluchten per week.

Deze ochtend om 08u40 landde de eerste vlucht van Luxair op de Antwerpse luchthaven. In de terminal werd de route onder grote belangstelling officieel geopend door Koen Kennis (Antwerps Schepen van Mobiliteit en Toerisme), Eric Dumas (CEO Luchthaven Antwerpen), Thomas Fischer (Luxair CCO) en Robert Sinclair (CEO London City Airport).

 

Iconische verbinding

“De heropstart van de route naar London City is een belangrijke mijlpaal voor onze luchthaven” aldus Eric Dumas (CEO Luchthaven Antwerpen). “Het is een iconische verbinding die al meer dan 25 jaar bestaat. We zijn bijzonder blij dat onze luchthaven vanaf vandaag opnieuw verbonden is met de Britse hoofdstad.”

“Antwerpen en Londen zijn twee belangrijke economische en culturele steden. Een snelle connectie tussen de twee steden is dan ook belangrijk. Vanaf vandaag kunnen zowel zakenreizigers als vakantiegangers opnieuw in één uur tijd van de ene naar de andere grootstad reizen. We zijn bijzonder blij dat Luxair het belang en potentieel van deze route inziet en zich vandaag op onze luchthaven vestigt”, vervolgt Dumas.

 

Zuinig vliegtuig

De vluchten worden uitgevoerd met een De Havilland Dash DHC-8-Q400 dat plaats biedt aan 78 passagiers. Het Dash DHC-8 Q400 vliegtuig is een uiterst snel turbopropvliegtuig dat korte trajecten bijna even snel kan afleggen als een regionale turbojet. Daarbovenop is het ook een zeer zuinig toestel. De CO2-uitstoot ligt 40% onder het Europees gemiddelde.

 

Vluchtfrequentie

Vanaf vandaag (16 januari 2023) zijn er wekelijks 4 vluchten van en naar London City. Dit op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Vanaf 29 maart 2023 komt er een extra vlucht bij op woensdag, waardoor het wekelijkse aantal vluchten op vijf komt tijdens het zomerseizoen. Dit op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Een vlucht boeken kan via de reisagent of de website van Luxair. De prijzen starten vanaf €49.95 voor een enkele reis (Inclusief taxen).

 

Foto’s openingsvlucht @Antwerp Airport