12/04/2024- Binnenkort moeten fans van Disneyland Paris afscheid nemen van Walt Disney Studios Park. Niet van park zelf – dat 22 jaar geleden erbij kwam als 2e park met talrijke attracties en shows rond het thema films- maar wel van de naam en het concept. Want zodra het nieuwe themagebied rond het populaire “Frozen” klaar is, wordt het volledige 2e park herdoopt in “Disney Adventure World”, zo werd vandaag onthuld. Daarnaast komen er ook nieuwe attracties en shows bij. 

Na generaties gasten te hebben meegenomen in de magie van het maken van films, start nu een nieuw tijdperk voor het tweede Park van Disneyland Paris, met een frisse creatieve visie, gloednieuwe ervaringen, een grootschalige uitbreiding en een geheel nieuwe visuele identiteit. Om dit nieuwe hoofdstuk te vieren, krijgt het Walt Disney Studios Park de nieuwe naam Disney Adventure World zodra World of Frozen opent (gepland in 2025), een nieuw immersief gebied waar de winterse wereld van Walt Disney Animation Studios’ Frozen tot leven zal komen aan een indrukwekkend meer. “En terwijl de voortdurende transformatie van het Park de gastervaring naar een hoger niveau zal tillen, blijft het hele resort het aanbod de komende jaren verbeteren” zo klinkt het.

 

Meeslepende themalanden 

Toen het Walt Disney Studios Park in 2002 werd geopend, was het oorspronkelijke idee van het tweede Park om gasten een kijkje achter de schermen te geven bij het maken van films, tekenfilms en televisieshows. Sindsdien heeft dat concept een creatieve evolutie doorgemaakt en werd het meermaals uitgebreid met de lancering van meerdere grootschalige projecten zoals The Twilight Zone™ Tower of Terror, Toy Story Playland en Ratatouille: The Adventure. Ook bleef het park franchises verwelkomen: van de recente opening van Marvel Avengers Campus en de lancering van Worlds of Pixar tot de huidige creatie van een themaland geïnspireerd op Frozen.

“Vandaag veranderen we het verhaal van het Walt Disney Studios Park, van ‘hoe het wordt gemaakt’ naar feestelijke theaters en avonturen die tot leven komen in verschillende immersieve werelden. Deze werelden worden de focus van de nieuwe identiteit van het Park en komen terug als themalanden die gasten kunnen ontdekken wanneer ze het Park verkennen en waarbij ze uitgenodigd worden om deel te nemen aan avonturen geinspireerd op de meest populaire verhalen,” aldus Tom Fitzgerald, Walt Disney Imagineering Chief Storytelling Executive en Senior Creative Executive bij Disneyland Paris.

De transformatie herziet meer dan 90% van het Walt Disney Studios Park sinds de opening in 2002. Daarom werd beslist het ook een nieuwe naam te geven: “Disney Adventure World”. Deze nieuwe naam zal officieel gebruikt worden vanaf de grote opening van ons volgende themaland: World of Frozen.

 

World of Frozen & nog niet onthuld nieuw land

In “World of Frozen” zullen de gasten op een reis kunnen gaan naar het koninkrijk Arendelle met zijn kleurrijke gevels en opmerkelijke North Mountain die geleidelijk in zicht komt. Het themaland is mooi gelegen aan de rand van Adventure Bay, een meer van 70.000 m2 omringd door pittoreske oevers en een promenade in het hart van de uitbreiding van het Park, die wordt gebruikt als toegangspoort tot de nieuwe themalanden eromheen. Daarnaast wordt Adventure Bay een uniek entertainmentpodium met een 360-graden uitzicht. Het wordt uitgerust met de nieuwste technologieën om fantastisch waterentertainment te bieden, met fonteinen, muziek, licht en speciale effecten waar de gasten zeker van zullen houden.

En dat is nog maar het begin! Want een gloednieuw themaland -waarvan het concept en ontwerp momenteel worden afgerond – zal het vernieuwde Park in de komende jaren nog aantrekkelijker moeten maken voor gasten. Meer details daarover worden later bekendgemaakt.

 

Nieuwe attractie

Vanaf deze maand breiden de transformatiewerkzaamheden van het Park zich uit tot het entreegebied om gasten mee te nemen in het gloednieuwe verhaal zodra ze Disney Adventure World binnenstappen. Nadat ze de toegangspoortjes zijn gepasseerd, komen de gasten in de toekomst in een levendige, moderne openluchtfilmstudio, voordat ze speciale gasten worden van een glamoureuze filmpremière in het hart van Hollywood tijdens een sterrennacht. Om deze geheel nieuwe immersieve ervaring tot leven te brengen, wordt het interieurdecor van de ‘soundstage’ – die momenteel een filmscène op Hollywood Boulevard afbeeldt – vervangen door een ambachtelijk decor dat een eerbetoon is aan historische bioscopen in Hollywood en de entertainmentindustrie in het geheel. Het nieuwe entreegebouw, omgedoopt tot World Premiere, heropent in het voorjaar van 2025.

Eenmaal buiten het gebouw komen de gasten dan terecht in het hart van World Premiere Plaza. In dit gebied worden momenteel Disney Animation en Pixar verhalen gevierd. Na de transformatie worden er theaters samengebracht in een stijlvolle, op Art Déco geïnspireerde setting.

Om toegang te krijgen tot de verschillende werelden van het Park, lopen gasten langs Adventure Way, een prachtige promenade omgeven door weelderig landschap en thematuinen – de perfecte plek voor magische dagdromen. Terwijl gasten door dit betoverende gebied dwalen, ontdekken ze Raiponce Tangled Spin, een geheel nieuwe familie attractie geïnspireerd door de geliefde Disney Animation film Rapunzel. Het nodigt gasten uit om ‘een rondje te maken’ door de iconische scène met zwevende lantaarns die de harten van kijkers van alle leeftijden heeft geraakt.

Ten slotte kunnen gasten, voordat ze op nieuwe avonturen gaan, genieten van heerlijke gerechten in The Regal View Restaurant and Lounge, een stijlvol restaurant met tafelbediening en een spectaculair uitzicht over Adventure Bay en ontmoetingen met Disney Prinsessen.

 

Nieuwe shows

Buiten de complete transformatie van het tweede Park ondergaat het hele resort trouwens aanzienlijke veranderingen. Zo voegt het resort binnenkort bijvoorbeeld twee nieuwe shows aan haar line-up toe, waaronder Alice & the Queen of Hearts: Back to Wonderland. Dit is een muzikaal spektakel geïnspireerd op Alice in Wonderland en gaat deze lente in première. Vanaf 25 mei keren Alice, de Hartenkoningin en nog veel meer figuren terug naar Wonderland voor een spectaculaire nieuwe show in het Walt Disney Studios Park. Het is een spectaculaire ervaring, waarbij twee teams het tegen elkaar opnemen in een energieke muziekbattle. Hoogvliegende acrobaten verleggen hun grenzen en het publiek kan kiezen tussen twee eindes van de show. Het publiek ontdekt een nieuw verhaal over Alice en de Hartenkoningin in een ultrakleurrijke pop-rocksfeer.

Eind 2024 wordt Marvel Avengers Campus the place to be voor een gloednieuwe ervaring in de avond, die tot het voorjaar 2025 elke avond tot leven zal komen bij het gebouw van de Worldwide Engineering Brigade. Deze ervaring combineert projecties, muziek en special effects met een geheel nieuwe verhaallijn, en enkele favoriete en nieuwe Marvel helden voor Disneyland Paris.

 

Foto’s @ Disneyland Paris