07/12/2021- De extra week kerstvakantie waarover het overlegcomité eind vorige week heeft beslist, biedt gezinnen met schoolgaande kinderen een unieke kans om een gezinsvakantie te beleven tegen een ongezien lage prijs. Dat meldt touroperator TUI. De afreisperiode van de week van 17 december valt immers in het ultralaagseizoen met de laagste prijzen van het jaar.

De combinatie met last minute-promoties omwille van de korte tijd tussen boeking en vertrek zorgt ervoor dat men op reis kan vertrekken tegen een budget dat meer dan de helft lager ligt dan tijdens de officiële kerstvakantie. Het gehele jaar al wordt er zeer last minute geboekt door de onvoorspelbare evolutie van de pandemie en de wisselende gevolgen daarvan op de reisvoorwaarden. Deze last minute-prijzen kunnen, afhankelijk van de bezettingen, mooie kortingen opleveren.

“Tijdens de schoolvakanties overstijgt de vraag steeds het aanbod en zijn promoties eerder schaars. Last minute-reducties komen doorgaans enkel voor in het laagseizoen, waardoor gezinnen met schoolgaande kinderen er meestal niet van kunnen genieten” aldus TUI.

Extra boekingen verwacht

“Naar aanleiding van de recente beslissing van het overlegcomité om een extra week kerstvakantie in te lassen, verwacht TUI de komende 2 weken dan ook veel boekingen van families die ervan willen profiteren om deze onverwachte en vooral prijsgunstige week met de kinderen door te brengen op een zonnige bestemming. Goedkoop zijn deze vakanties zeker: bij een vertrek in de week van 17/12 t.e.m. 23/12 verblijft men al aan de Spaanse Costa del Sol voor € 299 per persoon voor een week, vlucht inbegrepen. Wie slechts enkele dagen weg wil en met kerstavond weer thuis wil zijn, reist nog goedkoper.”

Ook voor leraren

“Ook voor de leraren biedt deze week een buitenkans: er zijn 113 aanbiedingen waarbij de 2e persoon gratis meereist en de kortingen lopen op tot 60%” zo laat TUI weten.