12/03/201- 2018 was a een feestjaar voor Disneyland Paris want het park vierde zijn 25e verjaardag. Maar dat wil niet zeggen dat er na dat feestjaar stil wordt gezeten. Integendeel: Met heel wat vernieuwingen en uitbereidingen wil de bestemming nog magischer worden & ook in 2019 de grootste Europese bezoekersbestemming blijven.

Allereerst: Vanaf eind deze maand worden de parken en het recreatiecomplex rechtstreeks verbonden met de Thalys-hogesnelheidstrein. Tussen Antwerpen Centraal en Brussel-Zuid doe je dan respectievelijk 2u20 u. en 1u31 over het traject. Er komen twee treinen per dag, ’s ochtends en in de vooravond. Bovendien zal deze trein ook Aéroport de Paris-Charles de Gaulle (Roissy) aandoen. Bij aankomst in het station van Disneyland Paris kunnen klanten dan gebruikmaken van het vooraf geboekte Disney Express Service. Zo kan je meteen een van de parken induiken, terwijl de bagage rechtstreeks naar het hotel gaat. Op de dag van vertrek is deze extra service eveneens mogelijk.

Fastpass, super fastpass & ultimate fastpass

De Fastpass zit nog steeds vervat in de ticket voor het park en is dus voor iedere bezoeker beschikbaar. Nu is het mogelijk om een extra snelle dimensie aan de Fastpass toe te voegen. Met de Super Fastpass krijg je een eenmalige snelle toegang voor drie familieattracties of drie spectaculaire attracties. De Ultimate Fastpass biedt dan weer een snelle toegang tot de verschillende Fastpassatracties, zowel eenmalig als ongelimiteerd. Prijzen variëren naar gelang laag- en hoogseizoen en zijn vrij prijzig. Bij een verblijf in het Disney Hotel en het Disney Nature Village krijg je dan weer de ongelimiteerde Ultimate Fastpass voor de prijs van de eenmalige Ultimate Fastpass. Wie in de Castle Club of in een suite verblijft, krijgt dan weer een onbeperkte toegang tot de attracties met de Fastpass.

Disneyland Paris lanceerde ondertussen ook een handige app, die binnenkort volledig bereikbaar is met de gratis wifi die momenteel doorheen het park wordt uitgerold.

Zwemparadijs in Village Nature Paris

Rust na de snelheid van de roetsjbanen en andere attracties is te vinden in het nieuwe Villages Nature Paris, dat het eerste volledige jaar er heeft op zitten. Deze accommodatie bevindt zich in een groene omgeving met een meer waarrond je kan wandelen. Blinkvanger is er Aqualagon, een van de grootste zwemparadijzen in Europa. Nadeel bij een verblijf in het Villages Nature Paris is misschien wel dat er maar 2 dagen parktoegang inbegrepen zijn. Het park is ook minder goed bereikbaar per trein.

Nog meer magie doorheen 2019
Niet alleen de attracties, maar ook de shows behoren tot de favoriet van de Disneyfans. Daarom worden de vaste waarden Disney Stars on Parade en het avondspektakel Disney Illuminations dit jaar aangevuld met de 4D-ervaring Mickeys Philharmagic en de stuntshow Marvel Super Heroes United. Naast thema’s zoals Halloween en kerst, pakt Disneyland Paris ook uit met verschillende eendags- en meerdaagse events. Denk maar aan de Magical Gay Pride, Latin Music Festival, de Marathon, Yoga Day en Electroland – de evenknie van Tomorrowland.

Toekomstmuziek met een Disneydeuntje
Het Studios Park zal met een budget van 2 miljard dollar een stevige update krijgen. Attracties van Marvelland en Star Wars Land laten de minder jonge bezoekers terugkeren naar hun aloude helden. Disney’s Hotel New York wordt daarenboven klaargestoomd voor de transformatie naar een heus Marvelthema. Het hotel heropent wel pas in 2020.

Tweede kasteel

Verder krijgen Olaf en Elsa van Frozen eindelijk de plek in het park die ze verdienen. Met het IJskasteel krijgt Disneyland Paris ook meteen een tweede kasteel en dito selfiespot. Naast deze nieuwe zones legt het park een meer aan waarop dagelijks shows zullen worden gehouden. Ook hier krijgen we weer het nodige entertainmentgehalte zoals we van Disney gewoon zijn.

Foto: Disney’s Hotel New York wordt momenteel volledig gerenoveerd en krijgt een Marvel thema. Pas in de zomer van 2020 kunnen bezoekers er weer blijven slapen. De exacte heropeningsdatum is nog niet bekendgemaakt. (foto @ Disney)