02/10/2020- De Siciliaanse overheid heeft op 30 september nieuwe maatregelen ingesteld voor alle reizigers (EU én internationaal) die het Italiaanse eiland willen betreden. Dit geldt dus zowel voor reizen per vliegtuig als per schip.

  • Reizigers dienen zich verplicht te registreren via deze link.

 

  • Reizigers vanaf 6 jaar moeten een mondmasker dragen, ook buiten als er meer mensen zijn die niet tot dezelfde familie behoren. Dit geldt ook wanneer ze zich verplaatsen op openbare plaatsen (op straat, in het hotel, in een restaurant, rond het strand/zwembad).

Bewijs van niet-besmetting

  • Reizigers zijn verplicht te bewijzen niet besmet te zijn met Covid door bij aankomst op de luchthaven. Dit kan op 2 manieren:
  1. Door een Covid-test (zogenaamde sneltest’) te ondergaan, uitgevoerd door de lokale gezondheidsautoriteit. Bij een positieve uitslag dient de klant naar een aangewezen quarantaine hotel te gaan. Daar volgt een tweede test. Indien deze negatief is, kan de klant zijn/haar vakantie voortzetten. Indien positief verblijft de klant in quarantaine. Er zijn geen kosten verbonden aan deze test op Sicilië. De sneltest op de luchthaven duurt naar verwachting een uur. Dit geldt voor alle leeftijden.
  2. Door een negatieve PCR-test voor te leggen, uitgevoerd in eigen land (afgenomen minder dan 72 uur vóór aankomst). Dit geldt ook voor alle leeftijden.