20/11/2018- Tijdens de World Ski Awards is Val Thorens met 1,8 miljoen stemmen opnieuw verkozen tot ‘Beste skidorp ter wereld’. Daarmee laat het populaire skigebied wereldwijd gerenommeerde dorpen zoals het Oostenrijkse Kitzbühel en het Zwitserse Verbier achter zich. De wintersportplaats werd bovendien voor de zesde keer op rij verkozen tot ‘Beste skidorp in Frankrijk’.

De prijzen werden uitgereikt tijdens de World Ski Awards, dat voor de zesde keer werd georganiseerd. De World Ski Awards is de enige wereldwijde prijsuitreiking die wintersportorganisaties die nét een stapje verder gaan beloont. In twee publieke stemrondes wordt het beste skidorp bepaald.

150 km pistes

Val Thorens telt 150 km aan skipistes waarvan 99% tussen de 2.000 en 3.230m ligt. De hoogste toppen zijn de top van de 3 Vallées bij Orelle op 3.230 meter en de Cime Caron op 3.200 meter. 520 sneeuwkanonnen (die bijna 85% van het skigebied bestrijken) en 3 hybride pistenbully’s zorgen voor perfecte sneeuwcondities op elk moment van het skiseizoen.

Voor beginners en gevorderden

Val Thorens doet er alles aan om zowel beginnende als gevorderde wintersporters aan te trekken. Zo zijn er 2 gratis zones met 4 tapijtliften en 8 skiliften die toegankelijk zijn met de skipas voor beginners. Meer gevorderde wintersporters kunnen dan weer de gletsjers verkennen: vanaf dit jaar nemen niet minder dan zeven berggidsen hen mee op offpiste-uitstapjes en gletsjerwandelingen. Met zijn unieke toegang tot de gletsjers van La Vanoise is de vallei van Belleville een uitzonderlijke omgeving voor alle bergfanaten. Wie heeft er nooit van gedroomd om buiten de piste meer dan 1.000 meter hoogteverschil naar beneden te overbruggen, door de met kersverse sneeuw bedekte bochten op de oostflank van de Péclet te scheuren, of de top van Gébroulaz-gletsjer (3.500 meter) te beklimmen?

4 nieuwe routes om te tourskiën

Na de inhuldiging van de piste van La Camille vorig jaar, breidt het toerskipark dit jaar uit met vier nieuwe routes. Je kan kiezen tussen de beklimming langs de zijde van de majestueuze toppen van Péclet of bij de Cime Caron (terugkeren naar het dorp doe je via de pistes). Je kan op diverse parcoursen, variërend tussen 2 en 6 kilometer, op verschillende niveaus aan toerskiën doen.

Meer info over Val Thorens vind je op www.valthorens.com