14/07/222- Goed nieuws voor filmliefhebbers: vanaf deze zomer zijn de parken van Center Parcs uitgebreid met een buitenbioscoop. Onder het genot van een verkoelend drankje of een bak popcorn kunnen Center Parcs gasten dit zomerseizoen terecht voor vertoningen van familiefilms in de buitenlucht in het Summer Outdoor Theater.

Het Summer Outdoor Theater komt vanaf medio juli naar alle parken van Center Parcs in België. Ook op de 4- en 5-birdie parken in Frankrijk, Duitsland en Nederland kun je deze zomer terecht voor een bioscoop ervaring in de buitenlucht. Meerdere keren per week worden er op diverse tijdstippen bekende films (echte familiefavorieten en uiteraard geschikt voor alle leeftijden) vertoond op het witte doek.

Summer Hotspot Programma

Het Summer Outdoor Theater is een onderdeel van de Summer Hotspot, een concept dat vorig jaar door Center Parcs werd geïntroduceerd. Met dit programma ligt er tijdens de zomermaanden extra focus op een uitgebreid activiteitenprogramma op de vakantieparken in de buitenlucht. “Het motiveert onze gasten om meer tijd in de natuur van onze parken door te brengen. Dankzij de Summer Hotspot zijn de bestaande faciliteiten uitgebreid en kunnen gezinnen, terecht voor extra, veelal gratis activiteiten, zoals ‘XXL-games’ met levensgrote spellen, extra sportmogelijkheden en entertainment in de beleving van een zomerse festivalsfeer”, aldus Erwin Dezeure, Directeur Center Parcs België.

 

Invulling op maat

Per park wordt er op maat invulling gegeven aan de Summer Hotspot. Naast het Summer Outdoor Theater staan er nog meer faciliteiten en activiteiten op de planning, zoals:

– Hexathlon Sports en Aqua & Water Games: Samen met het gezin is het mogelijk om deel te nemen in enkele gratis sportactiviteiten. Extra speciaal en geschikt voor de zomermaanden, zijn de waterspellen. Zo koel je lekker af tijdens een watergevecht met het hele gezin, of geniet je van de omgeving tijdens het paddle boarden en fly boarden.

– Get fit: Met het Get Fit programma kunnen families zich opgeven voor een verkwikkende ochtend workout. Zo start je de dag vol energie.

– Kinderdisco: Dansfanaten kunnen losgaan op de Kinderdisco. Samen met het entertainmentteam worden hier de meest swingende danspasjes neergezet.

– Duurzame highlights: Tijdens de speciale summer workshops kunnen kinderen, naast van alles leren, ook kennis maken met activiteiten rondom het thema klimaat. Zo leren ze hoe je zelf duurzame zeep kunt maken en biedt elk park een gratis natuuractiviteit aan.
Nota bene: de faciliteiten en activiteiten kunnen verschillen per park. Kijk via de site van het park in kwestie voor het beschikbare aanbod en de timing van het programma.

 

Meer Belgen blijven in België dan voor corona

Opvallend is dat de parken van Center Parcs 10% meer boekingen van Belgen ontvangen dan in zomervakantie 2019, het laatste “normale jaar” voor de coronapandemie. Er wordt weer verder vooruit geboekt dan afgelopen jaren en de gemiddelde verblijfsduur van de vakantie bij Center Parcs neemt toe. Naast de herontdekking van de vakantie in eigen land kunnen meer zaken meespelen volgens Erwin Dezeure, Directeur Center Parcs België: “De hoge benzineprijs speelt daar vast en zeker een rol in, net als reistijd. Belgen kiezen bewust voor het comfort van een volledig uitgeruste vakantiebestemming op een paar uurtjes afstand.” De uitbreiding van de parken met het Summer Hotspot Programma maakt het ook aantrekkelijker om dichter bij huis te blijven.

Foto’s @ Center Parks