11/10/2018- Wil je als koppel, familie of met vrienden wel naar bv Namibië, Vietnam, Rusland, Costa Rica of Noorwegen maar doe je dit liever onder deskundige begeleiding? Maar zijn groepsreizen waarbij je alles in groep moet doen ook niet zo jouw ding? TUI lanceert met TUI Tours nu wereldwijde (groeps)rondreizen waarbij er toch ook ruimte gelaten wordt voor eigen invulling en quality time met je eigen gekozen reisgezelschap.

TUI Tours is het nieuwe concept van de internationale TUI Groep dat binnenkort in al de markten waar de groep actief is, wordt gelanceerd. België en de UK krijgen de primeur. Begin november ligt daarom een aparte nederlandstalige brochure “TUI Tours” bij de reisagent die rondreizen naar maar liefst 40 landen ter wereld bevat. Daartussen zitten gekende bestemmingen zoals Noorwegen, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten, maar ook avontuurlijkere en exotischere bestemmingen zoals Georgië & Armenië, Thailand, Laos & Cambodja , Japan of Costa Rica.

 

De TUI Tours rondreizen vanuit België gebeuren steeds in exclusief Belgische groep (van 10 tot 25 personen) en worden Nederlandstalig begeleid door een lokale gids. De reizen vinden vooral in het hoogseizoen plaats en richten zich op koppels, families, vrienden en andere actieve reislustigen die de eerste keer naar een land (of landen) afreizen. De reizen zitten dan ook vol “hoogtepunten” van de bestemming

Uniek moment

Maar er is zelfs meer. Elke reis bevat ook minstens 1 uniek moment dat de trip nog net dat tikkeltje specialer maakt en waarover nog lang zal worden nagepraat. Zo wordt er bv in China gepicknickt op de Chinese muur, wordt er in Jordanië overnacht in een plaatselijk bedoeienenkamp of wordt er in Costa Rica een “jungle by night” excursie ondernomen waarbij je op zoek gaat naar exotische boomkikkers.

Ruimte voor eigen invulling

Opvallend bij de TUI Tours is ook dat je niet alles in groep hoeft te doen. Tijdens de rondreis worden er bewust vrije dagen of momenten ingebouwd waarop je als koppel eens romantisch met 2 kan gaan eten of als familie privé nog enkele extra bijboekbare excursies kan doen. Zo kan iedereen toch een eigen touch geven aan zijn reis en quality time met zijn eigen reisgezelschap beleven.

Alle TUI Tours rondreizen zijn democratisch geprijsd (zo kan een rondreis Zuid Afrika al vanaf 2100 Euro pp, inclusief vluchten & taksen) en zijn vanaf 15 oktober boekbaar bij de reisagent. De nederlandstalige brochure verschijnt in november. Ook op de website van TUI verschijnt het TUI Tours aanbod zeer binnenkort. Op elke bestemming is er bovendien minstens 1 afreis gegarandeerd.

Bijdrage aan het goede doel

Leuk om nog weten: in de programma’s zijn ook ecologische elementen toegevoegd en per boeking doneert TUI 1 Euro aan haar TUI Care Fondation. Dat fonds richt zich op de positieve effecten van het toerisme door vakantiegangers kennis te laten maken met lokale projecten. Zo ondersteunt het  TUI Care Foundation het onderwijs, het welzijn van kinderen en jongeren, de bescherming van natuur en milieu en de lokale economie & werkgelegenheid van bestemmingen die ze aanbiedt.