03/11/2021- Na bijna 21 maanden van afwezigheid door de Coronacrisis start TUI vanaf begin december opnieuw met vluchten én pakketreizen naar Egypte. En er wordt maar liefst weer vanuit 3 Belgische luchthavens naar verschillende Egyptische bestemmingen gevlogen…

Bij de corona-uitbraak in maart 2020 moest TUI abrupt haar vluchten en pakketreizen naar Egypte stopzetten. Intussen is de overgrote meerderheid van de Belgen volledig gevaccineerd en is er een sterke marktvraag naar een wintervakantie aan de Rode Zee. Na een eigen evaluatie van de situatie ter plaatse op het vlak van enerzijds de sanitaire toestand en anderzijds de garantie op een aangename vakantiebeleving zet TUI nu weer het licht op groen en worden zowel TUI vluchten als TUI pakketreizen naar het land hervat.

 

 

Vanaf 2 december

Op 2 december vertrekt – na bijna 21 maanden van afwezigheid- een eerste TUI fly vlucht uit Zaventem naar Hurghada. Bestemmingen Sharm el Sheikh en Marsa Alam worden aan de start van de kerstvakantie opnieuw aangeboden. Cultuurbestemming Luxor volgt in januari 2022.

Naast vanuit Zaventem vertrekken er binnenkort ook weer vluchten uit Oostende en Charleroi naar Egyptische bestemmingen.

 

Drukke kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie zal TUI fly immers een ruim netwerk van 11 vluchten per week naar de 3 Egyptische luchthavens aan de Rode Zee en vanuit de 3 genoemde Belgische luchthavens aanbieden.

Uit Brussel: Hurghada op donderdag, zaterdag en zondag, Sharm el Sheikh op donderdag en zondag en Marsa Alam op zondag.

Uit Oostende: Hurghada en Sharm El Sheikh op maandag en vrijdag.

Uit Charleroi: Hurghada en Sharm El Sheikh op woensdag en zaterdag.

TUI komt met deze beslissing tegemoet aan de vraag van een trouw winterpubliek op Egypte, dat bekend staat om zijn gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Door de systematische opening van nieuwe non-EU-bestemmingen met een positieve evaluatie worden ook grote concentraties vakantiegangers op een te beperkt aantal andere winterzonbestemmingen vermeden.