01/09/2020- Net als de hele reissector wordt TUI bijzonder zwaar getroffen door de economische gevolgen van de COVID-19-pandemie. TUI België kondigt nu aan 5 reiskantoren uit het eigen TUI Shop-netwerk te zullen sluiten. 

Enkele maanden geleden kondigde het bedrijf al een grondige studie aan die moet leiden tot een algemene kostenbesparing van 30% om de cashpositie van het bedrijf te beschermen. De mogelijkheden en het vertrouwen van klanten om onbezorgd te kunnen reizen zijn door de opeenvolgende en wisselende overheidsmaatregelen erg laag. TUI verwacht dat een herstel tot het niveau van 2019 ten vroegste in 2022 opnieuw een kans maakt.

“Net als op andere afdelingen zijn ook binnen het eigen kantorennetwerk van TUI (de TUI shops) kostenbesparende initiatieven vereist als gevolg van de inkrimping van de verkoop” aldus TUI. “Hiervoor werd voor elke TUI shop het post-corona potentieel en de winstgevendheid in kaart gebracht”. De studie toonde aan dat 5 van de 107 TUI shops te beperkte vooruitzichten bieden tegenover hun exploitatiekost.

2 in Vlaanderen, 2 in Brussel en 1 in Wallonië

Volgende 5 locaties zullen vanaf 1 oktober dan ook de markt verlaten: TUI Shop Oostakker, TUI Shop Sint Niklaas (Centrum), TUI Shop Toison d’Or (Brussel), TUI Shop Docks (Brussel) en TUI Shop Liège Galerie Saint Lambert (Luik).

TUI wenst te benadrukken dat het sterk blijft geloven in de kracht van haar eigen retailnetwerk en dat direct persoonlijk contact met de klanten een grote toegevoegde waarde biedt in vele situaties, niet in het minst in tijden van crisis.