07/08/2020- Sunweb Group zet alles in het werk om zijn reizigers met een gerust gevoel op vakantie te laten vertrekken. Daarom start het vanaf vandaag in samenwerking met AXA Partners Benelux met “Vakantiedokter”: online videoconsultaties voor vakantiegangers in de Sunweb app waarbij 24 op 24 dokters ter beschikking staan die de reizigers via online videoconsultaties in hun eigen taal bijstaan met richtlijnen en advies. 

In het huidige tijdperk is op reis gaan net dat tikkeltje anders. Sunweb Group biedt daarom haar reizigers een nieuwe ‘Vakantiedokter’-functionaliteit aan binnen de huidige app: reizigers kunnen vanop elke vakantiebestemming via video op online consultatie met een dokter uit België, in de eigen taal (Nederlands, Frans of Engels). Reizigers kunnen bovendien onbeperkt gebruik maken van deze dienst. Op die manier wil Sunweb Group haar reizigers met een veilig gevoel op vakantie laten vertrekken, ook als ze straks ter plekke te maken krijgen met medische kwaaltjes. Het bedrijf was al langer bezig met de ontwikkeling van deze in-app service maar het proces kwam door de wereldwijde coronapandemie in een stroomversnelling terecht. Sunweb Group is daarmee de eerste reisorganisatie die reizigers tijdens hun vakantie in contact brengt met een arts.

 Steeds een Belgische dokter op speed-dial
Concreet kan de videoconsultatie zelf via smartphone, tablet of laptop gebeuren. Het eerste gesprek verloopt via een Belgisch telefoonnummer om een afspraak te maken. Na dit initiële telefonische contact is een online consultatie met een dokter al binnen de 30 minuten mogelijk. De dokter kan een diagnose stellen, advies geven of doorverwijzen, en dit 24 op 24. Om de kwaliteit te kunnen garanderen, staat de Orde der Artsen erop dat de arts de oproeper in beeld ziet. Sunweb Group staat daar helemaal achter en maakt technologisch alles mogelijk zodat dit in een beveiligde online omgeving kan verlopen die voldoet aan alle kwaliteitsprotocollen en erkenningen die bij een fysieke consultatie van toepassing zijn.

 Snel verder van trip genieten dankzij ‘Vakantiedokter’
“Bij Sunweb Group willen we dat onze reizigers volledig zorgeloos op reis kunnen vertrekken”, aldus Tim Van den Bergh, CCO bij Sunweb Group. “Als je op vakantie in het buitenland met een kwaaltje of ziekte te maken krijgt, is het vaak niet evident om een dokter te vinden en is de taal vaak een grote barrière. Om onze reizigers het grootst mogelijke comfort te bieden, hebben we samen met AXA Partners Benelux nu ook dat probleem de wereld uitgeholpen. De ‘Vakantiedokter’-functionaliteit in onze Sunweb app helpt met online videoconsultaties onze vakantiegangers er zo weer bovenop zodat ze verder van hun trip kunnen genieten.”

 Samenwerking met AXA Partners Benelux
Sunweb Group zet het platform voor de videoconsultaties samen op met AXA Partners Benelux, onderdeel van de AXA groep. Zij staan mee garant voor het vlekkeloos verlopen van die online doktersbezoekjes. “Wij garanderen alle reizigers dat ze steeds een Belgische dokter bij de hand hebben”, vertelt Joeri Marien, sales en marketing directeur AXA Partners Benelux. “24/7 en waar ze zich ook bevinden kunnen ze een videoconsultatie met een Belgische huisarts voeren. Deze innovatieve en impactvolle dienstverlening is baanbrekend binnen het veranderde kader van de reissector en een stevig antwoord om reizen veilig te houden. We zijn dan ook verheugd met Sunweb Group samen te werken zodat ze als eerste reisorganisator in België deze garantie aan hun reizigers bieden.”