Bij de corona-uitbraak in maart 2020 moest TUI abrupt al haar pakketreizen stopzetten. Pas sinds deze zomer biedt TUI alle Europese bestemmingen weer aan. Maar intussen is de overgrote meerderheid van de Belgen volledig gevaccineerd en is er ook een sterke marktvraag naar verder gelegen bestemmingen, zeker tijdens de wintermaanden. Daarom heeft TUI beslist niet langer standaard alle pakketreizen naar (meestal rode) non- EU bestemmingen te annuleren, maar maakt de TO voor elke niet-Europese bestemming zelf wekelijks een reisbeoordeling op.

Voor die beoordeling wordt via vele beschikbare nationale tot zelfs regionale bronnen de situatie ter plaatse geëvalueerd op het vlak van enerzijds de sanitaire toestand en anderzijds de garantie op een aangename vakantiebeleving.

Groen licht voor verschillende verre bestemmingen

Op die manier komt er dus nu groen licht voor een aantal verre bestemmingen.

Concreet zal vanaf 16 september een strandvakantie aan de Turkse kusten (via luchthavens Izmir, Bodrum en Antalya) bij TUI weer kunnen plaatsvinden, net als een citytrip naar Istanboel. Ook op de Dominicaanse Republiek zullen reizigers vanaf deze week opnieuw hun vakantie kunnen doorbrengen.

Vanaf 15 oktober gaan reizen naar de Kaapverdische eilanden Sal en Boa Vista weer door &

vanaf 29 oktober, startdatum van de herfstvakantie en van het winterseizoen, worden ook Mexico (Cancun) en Dubai opgestart.

Verschillende fases

Op alle bestemmingen worden in een eerste fase 2 vluchten per week geprogrammeerd, tenzij op Antalya en Dubai met 4 vertrekdagen per week.

Om mogelijke verwarring te vermijden brengt TUI elke betrokken reiziger en/of zijn reisagent persoonlijk op de hoogte van de stand van zaken omtrent zijn boeking.

TUI raadt wel enkel de volledig gevaccineerde reizigers aan om naar deze bestemmingen op reis te gaan.