15/11/2018- De eind vorige maand failliet verklaarde Nederlandse reisorganisatie TravelBird, die ook actief was in België, maakt een doorstart onder de vleugels van een nieuwe eigenaar, nl de Britse Secret Escapes Group. Volgens de aangestelde curator zal de website van TravelBird hierdoor snel weer operationeel worden.

Secret Escapes is één van de grote een van ‘s werelds grootste spelers op het gebied van onlinereisaanbiedingen, actief in 22 landen waaronder ook België en Nederland. Tot het bedrijf horen merken als Secret Escapes, Travelist en het onlangs ook opgekochte JustBook (Duitse hotelboekingssite). Secret Escapes heeft een vergelijkbaar businessmodel als TravelBird waarbij klanten in ruil voor hun e-mailadres toegang krijgen tot reisdeals. In het geval van Secret Escapes zijn dat luxehotels die korting geven op hun kamerprijzen, in het geval van TravelBird ging het ook om volledige reizen.

Gedupeerden faillissement

De doorstart betekent echter niet dat het hele bedrijf wordt gekocht. Slechts een 25-tal mensen kunnen bij Travelbird aan de slag blijven. De deal behelst dan ook vooral de naam en de website van de Nederlandse reisspeler.

Gedupeerden van het Travelbird faillissement moeten zich dan ook nog steeds wenden tot de Nederlandse Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)