8/03/2019- Het aantal vrouwen dat liever onder elkaar op reis gaat en de mannen thuis laat, verdubbelde het voorbije jaar. En opvallend: in 7 op de 10 gevallen is het de vrouw die de reis zoekt en boekt. Dat stelt touroperator Neckermann vast na analyse van zijn on- en offline boekingscijfers 2018 ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag. De touroperator verandert zijn naam daarom vandaag, vrijdag 8 maart, voor één dag in… Neckervrouw!

In 73% van de vakanties is het de vrouw die beslist waar de reis naartoe gaat. Dat weerspiegelt zich ook online: 65% van de bezoekers op de website van Neckermann zijn vrouwen. Een jaar eerder was dat nog 58%. En het is ook de vrouw die de laatste jaren steeds vaker de creditcard hanteert. Vandaag gebeurt 54% van de online betalingen bij de touroperator door een vrouw.

Women only vakanties in de lift

Een opvallende trend bij de Belgen is dat vrouwen steeds vaker zonder de mannen op vakantie gaan. In 2018 waren 1 op de 10 van alle online reservaties bij Neckermann zogenaamde women-only vakanties. Dat is dubbel zoveel als een jaar eerder en twee keer meer dan het aantal vakanties waar de man zonder vrouw reisde. Niet alleen de combinaties moeder en dochter of oma en kleindochter zijn enorm populair, ook het aantal vrouwen dat alleen op vakantie gaat, stijgt jaarlijks.

Bepaalde zuiderse vakantiebestemmingen zijn meer in trek bij hen dan bij mannen. Zo staan Tenerife & Gran Canaria, de Turkse Rivièra, de Rode Zee, Kreta, Djerba, het vasteland van Tunesië, Agadir, Marrakech, Corfu en Almeria hoog aangeschreven op de bucket list van vrouwen.

Specifieke vrouwenreizen

Touroperator Neckermann speelt graag in op het stijgend aantal vrouwen die op vakantie gaan. Zo heeft de touroperator zijn aanbod dat specifiek op vrouwen is afgestemd, het voorbije jaar uitgebreid met yoga- en fitnesssessies, maar ook inspiratiereizen. Vandaag steekt de reisorganisatie zich in een vrouwelijk jasje. Neckermann wordt Neckervrouw en de touroperator biedt die dag heel veel promoties voor vrouwen.

Foto”s @ Neckermann