Altijd al gedroomd van een bad vol bier? Uw droom wordt misschien wel werkelijkheid want de Schotse brouwerij BrewDog heeft ambitieuze plannen voor een eigen bierhotel, inclusief jacuzzi’s gevuld met het gerstenat. Een locatie is al gevonden. En via crowdfunding werd ook al het nodige kapitaal verzameld.

Een hotel met het thema “bier” is dan wel geen primeur, maar de Schotse brouwerij BrewDog wil verder gaan dan een minibar gevuld met verschillende soorten bier of hotelkamers die werden aangekleed door een brouwerij. Zij mikken op een hotel waar alle maaltijden met of in bier worden bereid (inclusief het ontbijt) en waar de gasten zelfs kunnen baden in jacuzzi’s gevuld met bier.

Ohio, USA

Een concrete locatie hebben ze al in gedachten, want er is nog plaats voor een hotel op hun site in Colombus, Ohio (USA). De brouwerij lanceerde daarom onlangs een oproep via een crowdfundingsite en verzamelde intussen al meer dan het dubbele dan hun beoogde doel om het speciale hotel, dat de naam “the Doghouse” zal krijgen te realiseren.

Wie doneert, mag later rekenen op enkele gratis overnachtingen en bierproeverijen, en dat heeft al heel wat mensen ertoe aangezet geld te schenken. Op de beloning is het echter nog even wachten want de brouwerij schat dat het hotel, als alles volgens plan verloopt, ten vroegste halfweg 2018 kan openen.