Een hotel met kamers zonder muren en zelfs zonder dak? Het bestaat sinds een half jaar in de Zwitserse Alpen! Hotel Null Stern (“Nul Sterren”) is een nieuw openluchthotel in de Zwitserse Alpen dat enkel een bed en twee nachtkastjes aan haar gasten aanbiedt.

“De enige ster ben je zelf” klinkt dan ook de slogan van het hotel. De kamers liggen bijna 2 kilometer boven de zeespiegel en kosten zo’n 200 Euro per nacht. Niet goedkoop voor een sterrenloos hotel, maar toch is het hotel al lang op voorhand volgeboekt. En omdat de vraag naar openluchtkamers zo groot is, wordt er al volop gewerkt om meer kamers te openen in de Alpen.

Ontbijt op bed

Wie voor het slapen gaan teveel drinkt, is wel minder goed af. Het toilet ligt immers onderaan de berg op vijf minuten wandelen. Wel krijgen de “hotelgasten” een persoonlijke butler. Die verblijft in een hut vlakbij jouw “kamer” en brengt s’ochtends zelfs ontbijt op bed.

En wat bij sneeuwstorm? Geen paniek, het hotel is alleen geopend in het zomerseizoen en als het dan toch slecht weer zou zijn, dan kan je last-minute annuleren. Maar hoelang je dan moet wachten om opnieuw te kunnen reserveren, is, gezien het grote succes, onduidelijk.

Voor meer info & reservaties:

http://www.null-stern-hotel.ch/nsh_revival_en.html

foto’s @ Null Stern