18/12/2019- De kerstvakantie wordt steeds populairder om op reis te gaan. Tussen 20 december en 5 januari zullen dan ook maar liefst 980.000 vertrekkende en aankomende passagiers de terminals van Brussels Airport passeren. Madrid blijkt verrassend genoeg de populairste bestemming om kerst te gaan vieren…

De luchthaven haalt dit jaar alles uit de kast om passagiers in een heuse kerstsfeer van en naar hun bestemming te krijgen: versieringen, animatie, kleine cadeaus, proeverijen, enz. Het centrale informatiebord in de vertrekhal wordt opgevrolijkt met winterse projecties & uiteraard is ook de kerstman op zijn arrenslee present (en deze laat zich met plezier fotograferen). Hij krijgt bovendien hulp van elfjes die in de hele terminal rondwandelen om passagiers te helpen om foto’s te maken én om speculoos, pralines en kortingsbonnen uit te delen. Concerten, een jukebox in de bagagehal, wagentjes voor personen met beperkte mobiliteit die tot slee zijn omgevormd, ‘insta-decors’ en vooral twee grote en volledig ingerichte koepels voor de vertrekhal maken dit magische tafereel af.

Populairste kerstbestemmingen

De populairste bestemmingen vanuit Brussels Airport tijdens de kerstvakantie blijken Madrid, Barcelona, Lissabon, Genève en Rome. En op de lange afstand bestaat de top 5 uit Dubai (8e positie voor alle bestemmingen wereldwijd), New York, Doha, Bangkok en Abu Dhabi.

De drukste dag op Brussels Airport wordt trouwens nu vrijdag met niet minder dan 76.000 passagiers, waarvan 41.000 vertrekkende vakantie-en zakenreizigers. Op tijd komen, is dus aangeraden.

 

Nieuw: webshop

Tijdens de vaak zo drukke kerstperiode vergeet Brussels Airport trouwens ook de haastige reiziger beslist niet. Voortaan is het namelijk mogelijk om vanuit huis producten te bestellen in de webshop van Brussels Airport via www.brusselsairport.be/shop en ze op te halen bij een van de ontvangstbalies tijdens vertrek of aankomst. En wie op de website van Brussels Airport een Fast Lane Pass koopt, kan nog sneller langs de veiligheidscontrole gaan.

Een speciaal kerstcadeau

De luchthaven is ook de ideale plek om op het laatste moment nog een kerstcadeau aan te schaffen. De passagiers op Brussels Airport krijgen kortingsbonnen die ze kunnen gebruiken in een van de meer dan 40 winkels.  Voor het goede doel worden speciale Brussels Airport limited edition-kerstballen verkocht ten behoeve van de stichting Make-a-Wish. Wie tot slot een kerstkaart naar vrienden of familie wil sturen, kan dat gratis doen dankzij de ‘magische Kerstkaart’ van Brussels Airport, die je in een van de speciale brievenbussen op de luchthaven kan posten.