05/04/2019- Changi Airport in Singapore is dit jaar opnieuw de beste luchthaven ter wereld. Dat blijkt uit een onderzoek van Skytrax, op basis van een bevraging bij meer dan 13,7 miljoen reizigers. Changi Airport voert al voor het zevende jaar op rij het lijstje van beste luchthavens ter wereld aan, een unicum in de geschiedenis.  Ook op plaatsen 2 en 3 staan enkel Aziatische luchthavens. De eerste Europese luchthaven vinden we pas terug op nummer 7…

In de rangschikking van beste internationale luchthavens dit jaar (2019) staat Haneda International Airport in Tokyo (Japan) op de tweede plaats, gevolgd door Incheon International Airport (Zuid-Korea). De luchthaven van Munchen (Duitsland) staat als eerste Europese luchthaven op nummer 7, gevolgd door Londen Heathrow (UK) op 8 en Zurich (Zwitserland) op 10.

Opvallend: de luchthavens van Amsterdam en Brussel zijn gedaald in de ranking. Amsterdam Schiphol, vorig jaar op nummer 12, is nu terug te vinden op nummer 14. Brussels Airport, vorig jaar op plaats 91, valt voor 2019 zelfs volledig buiten de top 100.

De volledige top 10 van beste internationale luchthavens 2019:

  1. Singapore Changi Airport
  2. Tokyo Haneda Airport
  3. Seoul Incheon
  4. Doha Hamad Airport
  5. Hong Kong International Airport
  6. Centrair Nagoya
  7. Munich Airport
  8. London Heathrow
  9. Tokyo Narita Airport
  10. Zurich Airport

“Het onderzoek toont aan dat Changi Airport een aanhoudende populariteit bij de internationale reiziger kent” aldus Edward Plaisted, Chief Executive van Skytrax. Plaisted benadrukt dat de Singaporese luchthaven een doorgedreven aandacht besteedt aan klantenervaring en een grote nadruk legt op innoverende producten en services.

Nieuwe spectaculaire uitbereiding luchthaven Singapore op komst

De kans dat Singapore het lijstje van beste internationale luchthaven nog even zal blijven aanvoeren, is niet onwaarschijnlijk. Volgende week (17 april) opent er immers “Jewel Airport“. Deze nieuwe innovatie/ uitbereiding wil van de huidigde luchthaven niet langer een halte op de route van de reiziger maken maar een reisbestemming op zich. “Jewel Changi Airport” wordt een complex met een oppervlakte van 134.000 vierkante meter, verdeeld over tien verdiepingen. Naast luchthavenfaciliteiten vindt de bezoeker er ook een hotel en 300 winkels, bars en restaurants & allerhande attracties. Zoals de opvallende “Rain Vortex”, die de grootste indoor-waterval van de wereld moeten worden. Daarnaast is er ook nog Forest Valley, een indoor-tuin die zich over vijf verdiepingen uitspreidt.