23/06/2022- Naar Zaventem geraken om daar een vlucht te nemen wordt een stuk gemakkelijker. Flibco, Europees expert in luchthavenvervoer, biedt vanaf vandaag immers haar shuttlebusdiensten aan van/naar Brussels Airport. Deze samenwerking is een belangrijke aanvulling op het transportaanbod op de luchthaven & versterkt de positie van Brussels Airport als intermodale hub.

 

Vandaag verwelkomt Brussels Airport Flibco als nieuwe mobiliteitspartner. Net voor de start van de zomervakantie wordt door Flibco al twee nieuwe buslijnen opgestart: een verbinding tussen Brussels Airport en Brugge, met een halte in Gent, en een verbinding met Rijsel in Frankrijk. Beide lijnen vertrekken ongeveer om het anderhalf uur, met een startprijs van € 4,99 per persoon tot eind juli. Elke bus biedt plaats aan 48 personen. De verbindingen met Antwerpen, Luik, Breda, Eindhoven en Maastricht zullen later dit jaar, in oktober, van start gaan. Het shuttlebusaanbod wordt bovendien aangevuld met een innovatieve Door2Gate-oplossing die het grootste deel van Brabant dekt, inclusief Leuven, en daarnaast ook Brussel en Namen.

 

Rol als intermodale hub

Voor Brussels Airport is het versterken van haar rol als intermodale hub, door een uitbreiding van het aanbod en het stimuleren van intermodaal transport, één van de prioriteiten in haar nieuwe strategie, Shift 2027. De shuttlebussen van Flibco.com vormen een belangrijke uitbreiding van het vervoersaanbod op de luchthaven en deze bieden reizigers van en naar deze steden een rechtstreekse verbinding met de luchthaven, al vanaf 4 uur ’s ochtends tot 23.45 uur ‘s avonds, in overeenstemming met het vluchtschema van de luchthaven.

De opstart van Flibco op Brussels Airport omvat ook de Door2Gate service, die de stad Brussel en haar omgeving, en ook de steden Namen en Leuven, met de luchthaven zal verbinden. Door2Gate is een gedeelde mobiliteitsoplossing om de luchthaven te bereiken vanaf uw woning, kantoor of hotel, met prijzen vanaf € 24,99 per persoon. Het systeem, dat op een complex algoritme gebaseerd is, lokaliseert alle reizigers die op een gelijkaardig tijdstip naar de luchthaven willen en berekent de beste route op basis van de verkeersomstandigheden, om de kostprijs, uitstoot en ook de congestie op de wegen te beperken.

“Wij kijken ernaar uit om Flibco te verwelkomen op Brussels Airport, als een waardevolle aanvulling op het huidige transportaanbod” aldus Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company. “Brussels Airport is niet alleen een hub voor het luchtverkeer maar ook een intermodale hub, en wij willen die rol verder versterken door samen te werken met zowel private als publieke vervoersoperatoren. Dagelijks zijn er bijna 100.000 mensen, werknemers, reizigers en pendelaars, die via de luchthaven reizen. Een rechtstreekse busverbinding met ook vroege en late ritten zal zeker een aantrekkelijke optie zijn voor vele reizigers in België, Noord-Franrijk en Zuid-Nederland.”

Tickets voor de shuttlebussen en Door2Gate kunnen geboekt worden via de Flibco website of via de flibco-app. Reserveren vooraf is niet noodzakelijk, maar u betaalt wel meer als u een ticket bij de bestuurder koopt & gereserveerde passagiers krijgen steeds voorrang.

 

De shuttlebussen van/naar Brussels Airport in één oogopslag:

De halte voor de shuttlebussen op Brussels Airport bevindt zich op P16. Pijlen bij de uitgang op niveau 0 van de luchthaven tonen de weg naar de bussen.

• Eerste vertrek op 23 juni 2022
• 13 ritten per dag, aangepast aan het vluchtschema op Brussels Airport tussen 4.00 uur en 23.45 uur.
• Bushalte in Brugge: treinstation (Rijselstraat-Spoorwegstraat/kiss-and-ridezone)
• Bushalte in Gent: station Gent-Sint-Pieters, Voskenslaan 3, perron 22/23
• Bushalte in Rijsel: treinstation Lille Europe, Boulevard de Turin
• Prijs van een ticket: introductieprijs van € 4,99 per persoon, geldig tot eind juli
• Moderne bussen met 48 zitjes

De Door2Gate-dienst in één oogopslag:

• Gedeelde shuttle-oplossing vanaf € 24,99 per persoon; max. 7 personen
• Altijd op tijd op de luchthaven
• Eenvoudige pick-up- en drop-offservice
• Met de gedeelde shuttle-oplossing kan je duurzamer reizen