01/10/2018- De in augustus aangekondigde lowcost vluchten tussen Brussel en de USA gaan niet door. De Deens/Letse lowcost airline Primera Air, die de vluchten zou lanceren, vraagt morgen het faillissement aan.

Het faillissement blijkt uit een uitgelekte brief van operationeel directeur Anders Ludvigsson aan het personeel van de airline en werd inmiddels ook bevestigd door de maatschappij zelf. Vanaf middernacht worden alle vluchten van de airline gestaakt.

Geen transatlantische lowcost vanuit Brussel

Het faillissement trekt een streep door de aangekondigde lowcost vluchten vanuit Brussel naar 3 bestemmingen in de Verenigde Staten (New York, Washington en Boston) die vanaf mei 2019 zouden worden opgestart. Het zouden de eerste transatlantische lowcost vluchten vanuit België moeten zijn.

Ludvigsson meent dat Primera Air ondermeer door te laat geleverde vliegtuigen hoge kosten zou gehad aan wetlease en vluchtannulatiekosten. De directie zou vervolgens nog geprobeerd hebben de airline met een nieuwe financieringsronde te redden, maar dat is niet gelukt.

Ook vluchten vanuit Parijs & Londen geschrapt

De airline vloog ondermeer al vanuit Parijs en Londen transatlantisch naar de USA met een A321neo. Die vluchten worden nu ook gestaakt.