09/06/2022- Corendon trekt haar aantal vluchten vanuit de luchthaven van Maastricht gevoelig omhoog deze zomer, tot 27 vluchten per week. Niet alleen wordt het aantal vluchten naar Egypte, Kreta en Turkije uitgebreid; er zal vanuit Maastricht vanaf begin jullie door Corendon ook op Malaga en Gran Canaria worden gevlogen. Corendon ziet een steeds grotere vraag naar vertrekken vanuit regionale luchthavens. 

Vanaf 2 juli vliegt Corendon wekelijks op zaterdag naar Malaga en op zondag naar Gran Canaria vanaf Maastricht Aachen Airport. Daarnaast breidt de reisorganisatie ook het aantal vluchten uit vanuit Maastricht: naar Hurghada met twee extra vluchten, Kreta met één extra vlucht en Turkije met zes extra vluchten. Het totaal aantal vluchten komt op die manier op 27 per week vanaf Maastricht.

Naast de extra vluchten op de genoemde bestemmingen vliegt Corendon ook naar Rhodos, Kos, Zakynthos en Bulgarije vanaf de Nederlands-Limburgse luchthaven, die ook veel Belgen trekt.

 

Voorkeur voor regionale luchthavens

“De boekingen voor deze zomer gaan zo hard dat we besloten hebben om in het hoogseizoen meer vanaf Maastricht te vliegen om aan de grote vraag te voldoen” aldus Atilay Uslu, oprichter van Corendon. “We merken ook dat onze klanten nu liever voor regionale luchthavens kiezen omdat alles er vlotter gaat. We zien daarnaast ook een toename in vertrek van Duitse luchthavens die wij nu aanbieden.”

 

Maastricht steeds populairder

Veel Nederlandse en Belgische vakantiegangers kiezen voor Maastricht Aachen Airport als luchthaven om hun vakantie te starten. De voornaamste reden hiervoor is de mogelijkheid om gratis te parkeren en de kortere wachtrijen in vergelijking met nationale luchthavens, waar de voorbije weken al lange wachtrijen stonden bij de handbagage-en paspoortcontroles.

 

Foto Malaga @ Corendon