Thomas Cook Group heeft in mei een gloednieuw lifestyle resort geopend op het Griekse eiland Rhodos: Casa Cook. Wij testten het met veel plezier uit!

Nieuw concept
CasaCook
Reizigers gaan steeds meer op zoek naar kleinschalige concepten. Om op die trend in te spelen, lanceerde touroperator Thomas Cook onlangs een nieuw hotelconcept: Casa Cook. De insteek: kleinschalige hotels ingericht in een bohemienstijl, waar alles draait om sfeer en leuke momenten delen. Casa Cook Rhodos werd geopend in mei; in 2017 volgen er nog hotels volgens dit concept bij.

Elk resort zal een unieke en persoonlijke stijl krijgen.

What’s in a name
CasaCook4
Casa Cook heeft z’n naam ontleend aan de uitspraak ‘mi casa es su casa’. Het motto is dan ook ‘come as you are and feel at home’.
Dat thuisgevoel krijg je door loungezones met hangmatten, een hippe bar aan het zwembad maar ook door de enthousiaste medewerkers. Zo voelen ze perfect aan wat je nodig hebt, maar dringen ze zich anderzijds niet op wanneer je rust wilt. Het hotel is adults only, dus je geniet hier in alle rust!

Casa Cook Rhodos
CasaCook6
Bij aankomst in de lobby zie je in één oogopslag dat Casa Cook geen doorsnee hotel is. De lobby is als het ware een hippe loungeruimte met comfy zeteltjes én zelfs met een eigen conceptstore die dag en nacht open is. Alle interieurspullen die je in het hotel ziet zijn te koop, duurzaam en hebben een eigen verhaal. Bijvoorbeeld: authentieke hangmatten, gemaakt door alleenstaande mama’s in Mexico. Het hotel heeft 90 kamers die wijd verspreid zijn met een prachtige Tsambika berg op de achtergrond. Dichter bij de natuur kun je niet zitten.

Stijlvolle kamers
CasaCook3
De kamers heten ‘casas’ en voelen ook aan als je eigen thuis, dankzij de gezellige bohemiensfeer en vintage elementen. Alle kamers hebben een privéterras vlak aan het zwembad met loungezetels en/of hangmatten. Je ‘casa-gevoel’ wordt helemaal compleet dankzij het voortuintje waar je je huurfiets kunt parkeren. Elke kamer is gedecoreerd met items uit verschillende landen. Denk aan rieten manden uit Zweden, kussens met mooie motieven uit Afrika en plaids uit Mexico.

Activiteiten
CasaCook1
Behalve ontspannen aan het zwembad en van heerlijke cocktails nippen, worden er volop activiteiten aangeboden in het hotel. Er is een fitness met een personal trainer en een yogaleraar. Elke dag kun je deelnemen aan yogasessies of met een lokale gids een wandelingen naar de top van de Tsambikaberg maken. Als je op pad wilt gaan, verklapt de guest experience manager je graag haar inside tips met lokale authenciteit. Er staan ook cruiserfietsen klaar die je kunt huren om de omgeving te verkennen. Vanuit het hotel kun je kiezeen voor twee excursies: een uitstap naar Oud Rhodos of een zeiltrip. Voor wie wil wellnessen, is er gratis transfer voorzien naar het Sentido Port Royal met een uitgebreide wellness & spa.

Topplek voor foodies

CasaCook5Van ‘s morgens tot ‘s avonds geniet je hier van heerlijke gerechten met een liefde voor lokale producten. ‘s Morgens start de dag aan het uitgebreide & gezonde ontbijtbuffet met verse kazen (heerlijke feta!) en tomaten, fruit, Griekse yoghurt met noten en honing, brood, muesli en havermout… Tot elf uur kun je er à volonté genieten, dus je kunt eerst rustig je roes uitslapen. ‘s Middags is er een uitgebreide lunchkaart met Griekse mezze, pizza’s, pasta’s, slaatjes… Om 17u komt er een DJ loungemuziek draaien aan het zwembad en is het apero-time aan de open bar naast het zwembad. De cocktailkaart is ontzettend uitgebreid, wij ontdekten zelf lekkere cocktails die we niet kenden.  ‘s Avonds kun je voor de menu gaan, die elke dag verandert, of à la carte eten. (JG)

Praktische info
Meer info: www.thomascook.be en www.casacook.com
Kamers vanaf € 100 per nacht, incl. ontbijt, in laagseizoen.