Brussels Airport is gestart met de herinrichting van de volledige drop-off zone om het comfort voor passagiers die er toekomen te verhogen, en het verkeer in de zone vlotter te kunnen laten doorstromen.

Deze zone (enkel bedoeld om passagiers snel af te zetten) bevindt zich op wandelafstand van de terminal en wordt verder uitgebreid in de richting van de terminal om de passagiers meer comfort te bieden en tegemoet te komen aan het toenemende succes sinds de opening in december 2016. Gedurende de werken, die zullen duren tot eind mei, zullen de verkeersstromen een aantal keer verlegd worden. Signalisatie duidt daarbij duidelijk de weg aan.

 Slagbomen
Om een vlotte doorstroming te blijven garanderen, krijgt de vernieuwde drop-off zone voor passagiers op termijn een toegangscontrole met slagbomen.
De drop-off zone is uitsluitend bedoeld om passagiers snel af te zetten. Langer dan 10 minuten stilstaan is er daarom niet toegestaan, bestuurders mogen hun voertuig ook niet verlaten. Wie passagiers wil begeleiden naar de vertrekhal of passagiers komt ophalen, kan terecht in P1, P2 en P3. Een half uur parkeren in één van deze parkings is gratis met de Brussels Airport Pcard+, zonder deze kaart kost parkeren €2 per half uur.
Volledige herinrichting zones
Samen met de uitbreiding van de drop-off zone worden ook de wegen rond deze zone hertekend. Zo wordt het doorgaand verkeer grotendeels gescheiden van de passagiers die naar de drop-off zone rijden om alles vlotter en veiliger te laten verlopen.
De aanpalende zones worden eveneens volledig heringericht. Zo wordt het busstation opgeknapt en werd de parking voor autocars naar een andere locatie in de buurt verhuisd. De huidige zone waar taxi’s passagiers afzetten, zal op termijn samengevoegd worden met de drop-off voor passagiers.