Elke dag zakken tientallen spotters naar Brussels Airport af. De grote verscheidenheid aan vliegmaatschappijen, de speciale toestellen en de dynamiek trekt hen naar de buurt van onze nationale luchthaven. Omdat er momenteel nog geen geregulariseerde plaatsen in de buurgemeenten zijn, wil Brussels Airport de spotters nu een veilige en voor spotters interessante plaats aanbieden om hun favoriete hobby uit te oefenen.

Waar?

Concreet zullen er 2 spottersplaatsen worden gebouwd. Een eerste komt in Zaventem (aan de start-en landingsbaan 01/19, waar ook het Speelbos zich bevindt), een tweede in Steenokkerzeel (in de buurt van het transitcentrum, aan start-en landingsbaan 25/L/07R). De vergunningsaanvraag voor de bouw van die plaatsen zal binnenkort worden ingediend. Bij een positief advies kan de bouw ervan nog dit jaar van start gaan.

Informatie over luchtvaart

Bij het uittekenen van de spottersplaatsen is niet alleen rekening gehouden met de wensen van de spotters (zo komt er op beide plaatsen een verhoogd platform van waarop de vliegtuigen goed zichtbaar zullen zijn) , voor Brussels Airport was het ook van belang om duurzame materialen te gebruiken  en informatie over de luchtvaart in het algemeen te geven.

Parking

Brussels Airport maakt ook een kleine parking, aan het begin van start- en landingsbaan 25L zodat er voldoende parkeerplaatsen voor spotters in Steenokkerzeel zijn. In Zaventem kunnen reeds bestaande parkeerplaatsen aan het Speelbos worden gebruikt.