12/05/2024- Emirates en MSC Cruises hebben hun samenwerking met nog eens twee seizoenen verlengd, waarmee ze de positie van Dubai als een belangrijke cruisehub willen verstevigen.

De samenwerking, die werd aangekondigd op de Arabian Travel Market (ATM) in Dubai, VAE, bouwt voort op een bestaande relatie van 10 jaar en zal gebruik maken van de sterke punten van de luchtvaartmaatschappij en MSC Cruises om de ervaring van de gasten te verbeteren en de groei van Dubai’s cruisetoerisme eco-systeem te ondersteunen.

De komende twee jaar kunnen gasten een Fly & Cruise vakantiepakket boeken met MSC Cruises, inclusief retourvluchten van Emirates vanaf 21 luchthavens in Europa en Zuid-Amerika. Voor de Benelux-markt zijn de nationale luchthaven van Brussel (Zaventem) en Schiphol (Amsterdam) de referentieluchthavens.

 

Dubai als cruisebestemming

De samenwerking tussen Emirates en MSC Cruises zal zich blijven richten op gezamenlijke promotiestrategieën zoals Fly & Cruise en marketingcampagnes in belangrijke markten om de aantrekkingskracht van Dubai als cruisebestemming te vergroten. De luchtvaartmaatschappij en MSC Cruises zullen zich ook richten op het delen van relevante gegevens en inzichten om de dienstverlening te verbeteren, naast de coördinatie van vlucht- en cruiseschema’s en het faciliteren van een soepel incheckproces in Port Rashid.

Voordelen

Voordelen van de Fly & Cruise pakketten zijn onder andere dat de reizigers bij aankomst worden opgewacht met een speciale transfer per bus naar het schip. Bij terugkomst kunnen gasten hun koffers afgeven in de cruiseterminal en deze direct ophalen bij aankomst op hun bestemming.

Dankzij het uitgebreide internationale netwerk van Emirates zijn de MSC Fly & Cruise pakketten inclusief Emirates vluchten beschikbaar vanuit Italië (Milaan, Rome), Duitsland (Frankfurt, München, Hamburg, Düsseldorf), het Verenigd Koninkrijk (London Heathrow, Birmingham, Glasgow, Manchester, Newcastle) en Amsterdam, Brussel, Kopenhagen, Dublin, Lissabon, Parijs, Stockholm, Wenen, Zürich en São Paulo.

Via de speciale incheckbalies van Emirates in Port Rashid kunnen passagiers die van boord gaan van hun cruise tot vier uur voor vertrek van de vlucht hun bagage inchecken en hun instapkaart krijgen, zodat ze alle luchthavenformaliteiten vlot kunnen doorlopen tot aan hun vertrekgate.

Amerikaanse cruisegasten kunnen binnenkort ook hun Emirates vlucht boeken via MSC Cruises vanuit New York, Los Angeles, San Francisco, Atlanta, Miami, Orlando en Washington*.

MSC Euribia

MSC Euribia, het huidige vlaggenschip van MSC Cruises, vaart in de winter van 2024/25 vanuit Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten en biedt routes van 7 nachten naar bestemmingen als Doha in Qatar, Bahrein, Abu Dhabi en op sommige routes wordt ook Sir Bani Yas aangedaan – het grootste natuurlijke eiland in de Verenigde Arabische Emiraten met ongerepte stranden en een zeer gevarieerde fauna.