Brussels Airlines breidt haar netwerk verder uit met twee nieuwe bestemmingen in Oost-Europa. Vanaf oktober zal onze nationale airline immers naar de Oekraïense hoofdstad Kiev en het historische Poolse Wroclaw vliegen.

Beide bestemmingen zijn voor de luchtvaartmaatschappij zowel vrijetijds- als zakelijke routes. Vanaf 17 oktober verbindt Brussels Airlines Brussels Airport vier keer per week met Kiev, terwijl de eerste vlucht van de 3-wekelijkse service naar Wroclaw op 29 oktober vertrekt.

Kiev

De hoofdstad van Oekraïne is een belangrijk industrieel, wetenschappelijk, educatief en cultureel centrum van Oost-Europa. Het is de thuisbasis van vele high-tech industrieën en instellingen voor hoger onderwijs. Maar naast een business bestemming te zijn, trekt Kiev ook veel toeristen met zijn wereldberoemde historische bezienswaardigheden. Kiev is rijk aan stedelijke kunst, vintage cafés en een bloeiend nachtleven. Het is hip en stijlvol gemoderniseerd, maar heeft nog steeds de Sovjetkenmerken van de afgelopen decennia.

Hoogtepunten en bezienswaardigheden zijn onder andere het Klooster van de Grotten (Petsjersk) en een historisch Orthodox-Christelijk klooster met uitzicht op de Dnjepr. Voor pelgrims is het de heiligste grond van het land en voor toeristen is het een lust voor het oog. De met goud beklede kerken behoren waarschijnlijk tot de mooiste bezienswaardigheden van Kiev, maar ook de indrukwekkende ondergrondse doolhoven stellen niet teleur. Niet te missen is het National Chernobyl Museum, de St Sophia’s Cathedral en het fascinerende Mykola Syadristy Microminiatures Museum.

Wroklav

Wroclaw is een stad met een rijke geschiedenis, met sporen van Tsjechische, Duitse en Poolse overheersing. Het is de grootste stad van West-Polen en de historische hoofdstad van Silezië en Neder-Silezië, gelegen aan de voet van de Sudeten, aan de Oder. In 2016 kreeg de stad met haar bloeiende multiculturele centrum de titel ‘Culturele hoofdstad van Europa’.

Hoogtepunten in de Poolse stad zijn de 12 eilanden in de rivier en de 130 bruggen, de oude stad en het marktplein. Daarnaast beschikt Wroclaw over veel groen, waaronder een rotstuin, een cactusserre en de beroemde ‘Park Szczytnicki’, een originele Japanse Tuin.

Dankzij de samenwerking met Neckermann, Pegase en Thomas Cook breidde Brussels Airlines deze zomer haar aanbod ook al uit met 26 nieuwe vakantiebestemmingen