In navolging van verschillende andere airlines lanceert Brussels Airlines naast economy class & business class nu ook een “Economy Plus” optie aan boord van haar intercontinentale vluchten (Afrika, USA & Canada) .

De Economy Plus seats bevinden zich vooraan in economy class, bieden 8 cm meer beenruimte en een meer ergonomische vliegtuigzetel (die dubbel zoveel achteruit kan worden gezet dan de normale economy seat). Daarnaast krijgt de passagier in Economy Plus ook een glas champagne bij vertrek, een geupgrade catering, een amenity kit (met tandenborstel, ooglapje, enz), een fleece dekentje, een betere hoofdtelefoon en een doos Neuheus chocolade als cadeau bij het verlaten van het toestel bij aankomst.

In totaal zijn per vliegtuig 32 Economy Plus plaatsen beschikbaar. De meerprijs voor de optie is 99 Euro per persoon per enkele vlucht (lanceringsprijs tem 15 september, daarna 120 Euro per vlucht) en kan via de reisagent, het service center van Brussels Airlines en aan de ticketing desk op de luchthaven toegevoegd worden na boeking van een Economy Class ticket.

Om de lancering van de nieuwe optie te vieren, upgrade de luchtvaartmaatschappij ook zelf 20.000 van haar klanten gratis deze zomermaanden.