23/10/2023- Uber gaat in Turkije plaatsen in luchtballons aanbieden, zo heeft de Amerikaanse taxiapp net aangekondigd. Het gaat om luchtballonvaarten in de toeristische regio Cappadocië. Uber maakte vorig jaar al bekend steeds meer een “super-app” voor reizen te willen worden.

Eerder begon Uber al met het aanbieden van vliegreizen én trein/busritten in het Verenigd Koninkrijk, boottochten in Griekenland en ritten met tuktuks in India. Nu komen daar dus ballonvaarten in Turkije bij. Daarmee wil Uber meer vervoersmogelijkheden bieden in een van zijn snelst groeiende markten.

De ballonvaarten in Turkije zullen volgens Uber anderhalf uur duren en kosten 150 Euro. Cappadocië trekt steeds meer buitenlandse toeristen. Vorig jaar trokken ongeveer 10% van de 44,6 miljoen buitenlandse toeristen die het land bezochten naar de regio in midden Turkije. Dit jaar verwacht het land in totaal 60 miljoen toeristen.

 

Concurrentie voor reisaanbieders

Het bedrijfsmodel van Uber – dat oorspronkelijk louter taxidiensten aanbood- is door de coronapandemie sterk veranderd. Het bedrijf werd toen gedwongen om zwaar in te zetten op het bezorgen van maaltijden, ook omdat het aantal geboekte taxiritten en andere mobiliteitsdiensten sterk waren teruggelopen. Het herstel van de reisindustrie na Corona inspireerde het bedrijf om ook volop reisonderdelen te gaan aanbieden en zo de concurrentie aan te gaan met reisaanbieders.

 

Foto’s @ Unsplash