04/06/2021- Voor wie deze zomer nog niet dubbel gevaccineerd zal zijn en toch op reis vertrekt, is er goed nieuws. Elke Belgische inwoner krijgt immers 2 gratis PCR tests zodat hij die kost al niet bij zijn of haar vakantiebudget moet rekenen.

Vanaf 1 juli is het de bedoeling dat er in Europa gereisd wordt met het Europees Coronacertificaat. Maar het ziet ernaar uit dat de meeste Europese landen een dubbele vaccinatie, bewijs van antistoffen of negatieve PCR test van max 72u oud zullen vereisen van reizigers om het land binnen te komen.

Aangezien de meeste Belgen nog niet over dubbele vaccinatie zullen beschikken, heeft de Belgische regering beslist elke Belgische inwoner (die weliswaar nog niet de kans kreeg zich dubbel te laten vaccineren) 2 gratis PCR-testen aan te bieden in juli, augustus of september om zo toch op reis te kunnen gaan zonder extra kosten. Dat heeft premier Alexander De Croo gisteren in de Kamer aangekondigd.

Vandaag komt het Overlegcomité samen waarop het thema reizen uitgebreid verder aan bod zal komen. Maar de gratis tests betekent alvast dat een grote extra meerkost voor veel gezinnen zal wegvallen als ze deze zomer naar het buitenland op vakantie gaan.