De kerstvakantie wordt gezellig druk op Brussels Airport. Net als vorig jaar worden in aanloop naar de kerstdagen ongeveer 180.000 passagiers verwacht op de luchthaven. De absolute topdag is vrijdag 23 december wanneer niet minder dan 65.000 passagiers verwacht worden, zowel vertrekkende passagiers die de zon of familie gaan op zoeken als aankomende passagiers die kerst in ons land willen doorbrengen als toerist of bij familie. Voor al deze passagiers heeft Brussels Airport veel nieuws in petto.

Aparte family lane

Op de drukste dagen van de kerstvakantie zal Brussels Airport bijvoorbeeld een ‘family lane’ inrichten, waar families met jonge kinderen worden uitgenodigd om door de handbagagecontrole te gaan. Zo hebben ze alle ruimte en tijd om met de kinderen door deze controle te gaan en krijgen ze wat extra hulp bij de kinderwagens en babyvoeding. Uit eerdere tests is gebleken dat de controle op drukke dagen zo vlotter verloopt zowel voor de gezinnen als voor de andere passagiers. Zo start de vakantie op Brussels Airport voor iedereen zo aangenaam mogelijk. De lane is trouwens volledig aangepast want de kinderen lopen een grote Winnieknuffel tegemoet onder een exclusieve Winnie The Pooh knuffelboog. Bovendien krijgen ze nog een leuk stripverhaal cadeau!

Nieuwe drop-off parking

Brussels Airport neemt deze week ook een nieuwe drop-off parking in dienst. Bestuurders kunnen eenvoudig de signalisatie naar ‘drop-off parking’ volgen. De parking bevindt zich op het niveau van de bushalte en op wandelafstand van de terminal. Voor het comfort van de passagiers is de wandelroute naar de terminal overdekt zodat passagiers in alle weersomstandigheden droog de terminal kunnen bereiken. De parking is uitsluitend bedoeld om passagiers die op reis vertrekken, snel af te zetten. Parkeren is er namelijk niet mogelijk en de bestuurder mag het voertuig niet verlaten. Wie passagiers wil begeleiden naar de vertrekhal of passagiers komt ophalen, kan terecht in P1, P2 en P3 waar het tarief van 2 euro per half uur geldt.

 

 

 

 

 

 

 

Starbuck opnieuw in de vertrekhal

En nog meer goed nieuw want de barista’s van Starbucks zijn terug in de vertrekhal van Brussels Airport! De luchthaven was de eerste plaats waar het wereldvermaarde koffiehuis een vestiging in ons land heeft geopend. Later volgden ook bars in de twee pieren van de luchthaven. 

De Starbucks-bar in de vertrekhal werd in het kader van de renovatie van de vertrekhal na 22 maart opnieuw gebouwd. De barista’s zullen passagiers vanaf woensdag 21 december weer hun vertrouwde koffie en andere specialiteiten inschenken in de vertrekhal.