De dood van de Thaise koning Bhumibol zo’n twee weken geleden heeft heel wat emoties teweeg gebracht. Thailand is in rouw en dat vertaalt zich in minder kleur op straat en het tijdelijk sluiten van enkele toeristische attracties. Toch wil Thailand zijn gastvrije imago van “land van de glimlach” niet kwijtraken en daarom zal het land de komende maanden extra inspanningen doen om toeristen aan te trekken. Een eerste maatregel is het gratis openstellen van alle musea en nationale parken tot februari 2017.

Toerisme is een belangrijke, zoniet de belangrijkste, economische sector in Thailand. Tegelijk is het land diep bedroefd om het heengaan van haar vaderfiguur, koning Bhumibol. Om haar koning te eren en tegelijk het toerisme een boost te geven  besliste de Thaise overheid om nog tot februari 2017 de inkom voor alle musea en nationale, historische parken gratis te voorzien, olifantenmuseum-bangkokzowel voor de Thai als voor de toerist.

In Bangkok betekent dat een gratis bezoek aan attracties zoals het Nationale Museum, het Koninklijk Olifanten Museum en het Royal Barges museum.

Verder beschikt Thailand over 10 nationale historische parken, die ook in 10 verschillende provincies gelegen zijn. Voorbeelden zijn het tempelcomplex van Ayutthaya, het historisch park in Sukhothai en een eeuwenoud Khmer-tempelcomplex in Buriram. Vier van de 10 parken zijn UNESCO-werelderfgoed.

Meer info over de nationale parken en musea van Thailand vind je terug via http://www.tourismthailand.org