29/06/2024- De zomervakantie is begonnen en meer Belgen dan vorig jaar boekten dit jaar een verblijf in één van de Belgische parken van Center Parcs. Vooral augustus blijkt daarbij koploper. Maar nog opvallender is dat de Duitse en Franse parken razend populair zijn bij Belgen deze zomer.

Dichtbij huis, natuur en water: dat blijken de voornaamste ingrediënten en redenen om bij Center Parcs te boeken. Deze zomer zien de Belgische parken van Center Parcs – gelegen aan de kust, in de Ardennen, in Limburg of in de Kempen- al 6% meer boekingen dan vorig jaar.

 

Summer Hotspot programma

Met een vernieuwd Summer Hotspot programma waarbij samen genieten in de natuur centraal staat, zijn de 27 Europese Center Parcs parken helemaal klaar voor de zomer.
Summer Hotspot is in zowat alle parken dé plek voor allerlei zomerse activiteiten rond het water en de natuur. Met een zomerbioscoop in de openlucht, sportevenement die men op groot scherm kan volgen, verrassende workshops buiten en heerlijke tochten in de omgeving biedt Center Parcs zo een pakket vol spannende activiteiten in de buitenlucht. Deze sluit mooi aan  sluit aan bij de groene strategie van Center Parcs.

 

Duitsland in juli, Frankrijk in augustus

Het lijkt erop dat de Belgen, nu de UEFA Euro 2024 in Duitsland plaatsvindt, dit land herontdekken. De Center Parcs domeinen zijn een uitstekende uitvalbasis om verschillende Duitse regio te verkennen. Met liefst een groei van 31%, zijn de Duitse parken heel erg in trek bij de Belgen.

Franse parken genieten dan weer van het effect van de Olympische Spelen en tekenen een groei op van bijna 50% bij de Belgen.

 

Foto’s @ Center Parks