16/02/2024- TUI Group en Ryanair hebben een samenwerkingsakkoord getekend waarbij TUI voortaan ook alle vluchten van Ryanair zal aanbieden & dat aan dezelfde prijzen als de lowcost airline zelf hanteert. Ook zullen die vluchten gecombineerd kunnen worden in TUI pakketvakanties met de verblijfsaccommodaties die de touroperator (zelf of via reisagenten) aanbiedt, zo blijkt een officieel persbericht dat TUI Group verspreid heeft.

“Het akkoord zal onze TUI-klanten meer reismogelijkheden en meer bestemmingen bieden dan ooit tevoren” zo klinkt het.

Dat de TUI Group met deze opmerkelijke samenwerking vooral een nieuw jong/zeer budgetgericht publiek wil aanspreken, is duidelijk. “Het akkoord moet vooral in het Verenigd Koninkrijk voor meer opties zorgen”, zo meldt het officiële bericht ook.

 

Wat voor Belgische TUI-klanten?

Dat er in België niet onmiddellijk via TUI met Ryanairvluchten vanuit Charleroi of Brussel zal gevlogen worden, blijkt ook na een telefoontje van Travel Like A Pro/Travel Express Benelux aan TUI België. Daar vernamen ze het nieuws opmerkelijk ook pas zelf bij het verschijnen van het persbericht (dat vanuit het hoofdkantoor in Duitsland werd uitgestuurd).

Er blijken (nog) geen Ryanairvluchten in welke TUI boekingssystemen/platformen voor ons land dan ook te zijn opgenomen. En dat het inladen van al die vluchten in die systemen een titanenwerk is van weken, is ook geen geheim voor reiskenners.

“Vanaf we zelf weten wat dit voor Belgische reizigers zal betekenen/inhouden, laten we dat zeker weten”, zo luidt de boodschap van TUI België aan Travel Like A Pro/Travel Express Benelux.

Wordt vervolgd… (BB)