10/03/2022- Tunesië, tot 2019 traditioneel in de top 5 van de meest geboekte vakantielanden bij TUI, zal vanaf de paasvakantie als laatste Middellandse Zee bestemming in het Post-Corona aanbod van zowel TUI als TUIfly worden hernomen. 

Het populaire vakantieland bleef maandenlang de opvallende afwezige toen de grote toerismespeler vanaf oktober 2021 systematisch niet-Europese bestemmingen kon heropstarten. Dit kwam door de strenge quarantaineverplichtingen voor niet-gevaccineerden bij aankomst, in de praktijk bleek er vooral een probleem voor gezinnen met kinderen en jongeren tot 18 jaar. Intussen is die maatregel opgeheven en is het land weer voor iedereen makkelijk toegankelijk.

 

 

3 bestemmingen bij TUIfly

TUI start daarom de vluchten vanaf 2 april weer op. Concreet zal TUIfly vanuit Brussel vliegen op 3 Tunesische bestemmingen: Tunis, Enfidha en Djerba. Vanaf juli zal er ook uit Oostende, Charleroi en Luik worden vertrokken.

De Belgische markt is voor Tunesië heel belangrijk. Na de Engelsen, Duitsers en Fransen is België het vierde land qua aantal reizigers. Ook voor de hoteliers is deze heropstart dus een enorme opsteker. De hotels hebben hun prijzen trouwens niet verhoogd sinds 2019, het laatste pre-coronajaar. “Tunesië is al jarenlang het meest prijsgunstige vakantieland, het heeft de mooiste witte zandstranden van het Middellandse Zeegebied en er is uitgebreide animatie- en sportinfrastructuur in de meeste hotels” aldus TUI.

Touroperator TUI biedt in Tunesië 53 hotels aan via luchthavens Enfidha en Djerba. Op eentje na bieden alle hotels de all-in formule aan.

Vluchten en pakketreizen kunnen uiteraard ook gereserveerd worden bij de reisbureaus.