Thomas Cook zal de zomervakantie van een duizendtal reizigers met bestemming Sharm el Sheikh (Egypte) gratis laten omboeken of annuleren. De beslissing komt er na de vaste airlinepartner van de touroperator, nl Brussels Airlines, deze zomer alle vluchten naar de bestemming schrapt.

De schrapping is gebaseerd op een nieuwe veiligheidsevaluatie voor de Sinaï-regio, zo laat Thomas Cook weten. Thomas Cook zou daarbij zelf nog maar pas op de hoogte zijn gebracht.

Samen zoeken naar oplossing

De touroperator zal de betrokken reizigers daarom de komende dagen contacteren en samen met hen naar de beste oplossing zoeken, hetzij omboeken naar een andere Egyptische bestemming buiten de Sinaï-woestijn zoals Hurghada, omboeken naar een andere vakantiebestemming of de reis annuleren. Dit alles zal kunnen zonder extra wijzigings- en annuleringskosten.

Thomas Cook omvat de merken Thomas Cook, Neckermann & Pegase.

Brussels Airlines zou normaal van tussen 29 juni en 26 oktober naar Sharm el Sheikh vliegen.

 

 

 

 

TUI(FLY) laat Travel Like A Pro in een telefonische reactie weten haar vluchten absoluut niet te wijzigen “omdat er tegenover 6 maanden geleden niets veranderd is aan de situatie aldaar en er geen aanwijzingen zijn om dat te doen”.

Ook Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies niet aangepast, wat normaal voor airlines en touroperators zowat de basis/leidraad vormt voor het nemen van dergelijke beslissingen.