29/01/2023- Voor het eerst sinds 2014 is er terug een zeilschip van cruiserederij Star Clippers actief in de regio Costa Rica en Panama, Midden Amerika. 

Het seizoen waarin er door Star Clippers in de regio wordt gevaren, loopt nu nog tot 18 maart, en start daarna opnieuw in december.

Er zijn verschillende redenen waarom een cruise naar Costa Rica met de viermaster Star Clipper – 1 van de 3 zeilschepen van de rederij-  een aanrader is. Zo is er allereerst de schilderachtige schoonheid: Costa Rica staat bekend om zijn weelderige regenwouden, prachtige stranden en berglandschap. Met een Star Clippers zeilcruise kan je de natuurlijke schoonheid van het land bewonderen terwijl langs de kust wordt gevaren.

 

Wildlife & avontuur 

Daarnaast is er ook de wildlife: Costa Rica is de thuisbasis voor heel wat dieren, zoals leguanen, quetzals, neusberen, tapirs, roodoogmaki-kikkers, apen en ook walvissen. Sommige excursies geven de mogelijkheid om nationale parken en natuurreservaten te bezoeken, waar je deze dieren kan zien in hun natuurlijke habitat.

Voor wie wil, biedt Costa Rica ook avontuurlijke activiteiten zoals kajakken, surfen, raften, zip-lining of natuurwandelingen.

Cultuur

Costa Rica heeft een rijk cultureel erfgoed. Verschillende uitstappen tijdens de cruise brengen je naar dorpen en steden waar je kennis kan maken met de geschiedenis en gebruiken van het land. Vanuit Costa Rica wordt ook naar Panama gezeild, zoals naar het Coiba National Park (UNESCO Werelderfgoed) en naar het Golfo de Chiriquí marinereservaat.

 

Aan boord

De cruise zelf is een zeer relaxerende ervaring. Het is een hele ervaring om voortgestuwd door de wind te genieten van de kustnavigatie. Er wordt vooral ‘s nachts gezeild om overdag van de haltes te kunnen genieten. Het klein aantal passagiers (maximum 166) zorgt bovendien voor een aparte sfeer, in niks te vergelijken met een mainstream cruise.

 

 

Praktisch: De viermaster zeilt van bestemming tot bestemming. Kajuit en koffers reizen daarbij voortdurend mee.

Meer info vind je op de website van starclippers of via een reisagent.

Foto’s Star Clippers @Star Clippers