16/12/2021- MSC Cruises gaat volgende zomer massaal eigen chartervluchten aanbieden voor klanten uit België en Luxemburg met cruisevertrek vanuit Genua of Triëst. Het gaat om het grootste charterprogramma dat de cruiserederij ooit in België heeft ingevoerd.

Deze vluchten – uitgevoerd door Brussels Airlines-bieden de cruisespassagiers voor de MSC Splendida en MSC Seaside (vanuit Genua) en de MSC Fantasia (vanuit Triëst) de mogelijkheid om in alle rust vanuit Brussel naar de inschepingshavens te reizen, wat helemaal kadert in het geavanceerde gezondheids- en veiligheidsprotocol van de maatschappij.

“Door de regelmatige vluchtwijzigingen in 2021, in verband met de (Covid)gezondheidssituatie, waren veel luchtvaartmaatschappijen genoodzaakt hun vluchtplannen op vrij korte termijn te wijzigen. Om een vlotter zomerseizoen 2022 te verzekeren, besloot MSC Cruises het voortouw te nemen in deze situatie en vliegtuigen te charteren om luchtverbindingen voor haar passagiers te garanderen en zo hun vakantieplannen in stand te houden” zo laat MSC weten. Concreet heeft MSC Cruises zich geëngageerd om tussen mei en oktober 2022 elke zaterdag privévluchten te charteren met Brussels Airlines vanuit Brussels Airport naar de luchthavens van Genua (tussen 7 mei en 15 oktober 2022) of Triëst (tussen 15 mei en 3 september 2022). De vluchten worden uitgevoerd met Airbus A319-toestellen die een capaciteit tot 141 passagiers per vlucht hebben. Aan boord geniet de passagiers van de normale Brussels Airlines service. “Dit initiatief maakt het mogelijk een pakket “Fly & Cruise” aan te bieden, waardoor dit type vakantie toegankelijker wordt voor alle doelgroepen. Dit aanbod biedt niet alleen een vereenvoudigde pakketboeking van vervoer, transfers en cruise, maar geeft de gasten van MSC Cruises ook de zekerheid dat ze niet afhankelijk zijn van last-minute annuleringen van vluchten”.

 

Alleen gevaccineerde passagiers toegelaten

Sinds augustus 2020 varen de passagiers van MSC Cruises onder de bescherming van het gezondheids- en veiligheidsprotocol van de maatschappij, dat werd ontwikkeld met de hulp van een panel van experts en dat veilig en doeltreffend is gebleken doorheen de verschillende fases van de pandemie. Dit protocol is ontworpen om zich aan te passen aan de situatie aan land en in de afgelopen 16 maanden zijn de geldende maatregelen versoepeld of aangescherpt naarmate de pandemie evolueerde om zowel gasten als bemanning de best mogelijke bescherming te blijven bieden. Alle cruises van MSC zijn nu bovendien uitsluitend toegankelijk voor gevaccineerde passagiers. Dit blijft ook het geval in 2022. Bovendien zullen alle passagiers regelmatig worden getest.

Zodra de passagiers op de internationale luchthavens aankomen, worden ze naar de inschepingshaven gebracht met privétransfers die aan dezelfde hoge gezondheids- en veiligheidsnormen voldoen als aan boord van het schip.

foto’s @ MSC Cruises