19/06/2024- Zeilcruisemaatschappij Star Clippers heeft recent de satelliettechnologie Low Earth Orbit (LEO) van SpaceX geïnstalleerd om haar gasten en bemanning aan boord een snellere en betrouwbaardere internetverbinding te bieden.

Begin deze maand lanceerde Star Clippers de internetdienst Starlink aan boord van de drie schepen van haar vloot: de Royal Clipper, de Star Clipper en de Star Flyer. SpaceX, dat ruimtevaartuigen en satellietcommunicatie ontwikkelt, maakt internettoegang mogelijk in sommige van de meest afgelegen delen van de wereld, waar internetverbindingen voorheen verstoord en onstabiel waren.

 

Cruciale stap

“De uitrol van Starlink aan boord van onze schepen is een cruciale stap voor de rederij, die het belang van betrouwbaar internet op zee erkent. Onze unieke zeilschepen behoren tot de meest authentieke ter wereld en varen naar kleinere, afgelegen havens. Het is evenwel onze prioriteit ervoor te zorgen dat onze gasten en bemanning in contact kunnen blijven met hun dierbaren thuis. Tegelijk verbeteren we onze operationele systemen aan boord.” aldus Mikael Krafft, eigenaar en President van Star Clippers.

Foto’s @ Star Clippers