Eén van de twee nieuwe expeditiecruiseschepen van rederij Hapag Lloyd, nl de Hanseatic Inspiration, zal eind volgend jaar in Antwerpen worden gedoopt. Dat heeft Karl J. Pojer, de CEO van de rederij, zelf persoonlijk in de Scheldestad bekendgemaakt. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat een zeecruiseschip in ons land boven het doopvont zal worden gehouden.

Volgend jaar op 13 oktober zal de Hanseatic Inspiration zijn doop krijgen in de haven van Antwerpen. Een dag later vertrekt het schip dan vanuit diezelfde haven op een 15 daagse “maiden voyage” naar Tenerife. Het gaat over een primeur want nog nooit eerder werd er in ons land een zeecruiseschip officieel gedoopt.

Luxe expeditieschip

De Hanseatic Inspiration, wordt een vijfsterren expeditieschip met plaats voor 230 passagiers. Het luxeschip, dat ondermeer zal beschikken over drie restaurants en twee bars aan boord, zal voornamelijk expeditiecruises in de poolgebieden gaan varen.

Het zusterschip van de Hanseatic Inspiration dat momenteel ook in de aanbouw is, de Hanseatic Nature, krijgt al iets vroeger haar doop, nl op 12 april in het Duitse Hamburg.

Cruises op het nieuwe schip zullen kunnen worden geboekt via de reisagent en gespecialiseerde cruisetouroperators.