22/02/2022- Wie zichzelf een culinaire fijnproever noemt & nog op zoek is naar een bijzondere reis in de maand mei, kan bij Rivages du Monde terecht. De Belgische cruise touroperator organiseert op 6 mei vanuit Lissabon immers een fijnproeversreis langs de mooiste regio’s van de Atlantische Kust.

Aan boord zorgen 3 Europese sterrenchefs voor culinaire hoogstandjes. Als het schip van Lissabon naar Porto vaart, geeft de bekende Portugese chef Rui Paula (2 Michelinsterren) het diner van 7 mei zijn signatuur. Nadien nemen topchefs Benoit Dewitte (België, 1 ster) en Thijs Meliefste (Nederland, 1 ster) de gastronomische fakkel over. Bovendien zullen de drie chef-koks aan boord ook workshops organiseren en demonstraties geven.

De gastronomische creaties zijn geënt op de regio’s waar het schip langs vaart, van Portugal naar Galicië, van de Golf van Biskaje naar Bretagne en Normandië. Verse streekproducten, lokale smaken, maar ook nieuwe trends komen aan bod.

 

Route

Na een overnachting in Lissabon, zet het schip koers naar Porto (de oude stad aan de monding van de Douro) en La Coruña (mogelijkheid om Santiago de Compostella te bezoeken).

In de Golf van Biskaje mag het hippe Bilbao met zijn Guggenheim Museum niet ontbreken. Bijzonder is de stop in de prachtige oude haven van La Rochelle, hoofdstad van de Charente-Maritime.

In Bretagne gaat het schip voor anker in Belle-Ile, het eiland met het Vauban fort en de Pointe des Poulains, bekend omwille van de vuurturen met de vele stormfoto’s. Nadien volgt als mooie afsluiter zeeroversstad Saint-Malo met zijn grijze omwallingen en grote getijden. Dit is natuurlijk ook de streek van de oesters, met een bezoek aan Cancale als een van de vele mogelijke excursies.

In Le Havre staat op de negende dag een autocar klaar om Belgische passagiers weer naar België te brengen.

 

Nieuw schip

De culinaire lentecruise vindt plaats aan boord van de World Explorer, een nieuw schip dat, omwille van de kleinschaligheid (minder dan 180 passagiers), zijn verfijning en modern design (gebouwd in 2019) ideaal is voor deze culinaire cruise. Door zijn geringe afmetingen is het schip bovendien geschikt om an te leggen in kleinere havens waar anderen niet komen.

Boeken kan via info@rivagesdumonde.be of via de reisagent