25/09/2023- Utopia of the Seas, het volgende nieuwe cruiseschip van Royal Caribbean International, is vorige week in Frankrijk te water gelaten. Het is een nieuwe stap in de bouw van het spectaculaire schip dat vanaf juli 2024 cruises vanuit Port Canaveral, Florida zal gaan varen.

Dit sleutelmoment in de bouw van Utopia, dat bekend staat als de “float out”, duurde bijna 15 uur, te beginnen met het nachtelijk vullen van het droogdok van het nieuwe schip (dat in Saint-Nazaire wordt gebouwd) met meer dan 46 miljoen liter water. Vervolgens werd de Utopia overgebracht naar een afbouwdok, waar het in de zomer van 2024 zal worden voltooid.

 

Utopia of the Seas is het volgende schip in de Oasis klasse, telt 18 dekken en zal ondermeer worden uitgerust met maar liefst 40 eet- en drinkgelegenheden, “waaronder een unieke eetervaring in treinwagons en een nieuwe Caraïbische tikibar” zo laat de rederij weten. Ook de 91 meter lange “Ultimate Abyss”, de langste droge glijbaan ter wereld, zal op het schip aanwezig zijn.

 

Korte cruises vanuit Port Canaveral

Utopia of the Seas zal korte cruises van drie (weekend) en vier (week)nachten varen vanuit het Amerikaanse Port Canaveral (Orlando, Florida), waarbij ook Nassau, de Bahamaseilanden en “Perfect Day at CocoCay”, het privé-eiland van Royal Caribbean, zullen worden aangedaan.

Het schip zal 5.668 passagiers kunnen vervoeren (bij een dubbele bezetting per kajuit) en zal worden aangedreven door vloeibaar aardgas.

Foto’s @ RCI Media