15/02/2022- Deze zomer zal Costa Cruises wereldwijd weer met haar hele vloot actief zijn. Vier van de recentste schepen zullen worden ingezet in het Middellandse Zeegebied. De rederij is ook van plan passagiers in de aanleghavens weer vrij van boord te laten gaan voor individuele excursies – als de lokale autoriteiten dat tenminste toestaan. 

Costa Cruises voert haar geleidelijk restart-stappenplan 2022 steeds verder uit. Vanaf 5 maart, de datum waarop de nieuwe Costa Toscana haar eerste cruise zal maken, komen verschillende schepen van de rederij weer stelselmatig in de vaart en sluiten die zich aan bij de schepen die nu alweer varen. Tegen de zomer moeten de volledige vloot dan weer actief zijn, inclusief de 4 nieuwste schepen die de afgelopen weken werden opgeleverd, nl Costa Toscana, Costa Smeralda, Costa Firenze en Costa Venezia.

 

Vrij van boord

Deze nieuwste schepen zullen worden ingezet in de Middellandse Zee. Momenteel worden excursies bij Costa Cruises nog steeds alleen in groep aangeboden, maar de rederij streeft ernaar dat deze zomer iedereen weer vrij (individueel) van boord mag- als dit tenminste is toegestaan door de lokale autoriteiten. In het licht van de Coronaversoepelingen wil de rederij daarmee – indien mogelijk- zelfs al dit voorjaar van start gaan.

 

179 bestemmingen

Costa’s programma voor lente 2022 tot winter 2022-23 omvat meer dan 1800 cruises naar 179 bestemmingen wereldwijd. De cruiseduur varieert daarbij van 3 tot 127 dagen.

“We zien weer een groeiende vraag naar cruises en ik ben er zeker van dat deze trend de komende weken nog zal toenemen”, aldus Roberto Alberti,Chief Commercial Officer van Costa Cruises. “Ons aanbod voldoet aan elke cruisebehoefte en bevat een aantal geweldige nieuwigheden, zoals cruises naar Turkije. We hebben de laatste tijd ook hard gewerkt aan een nog betere cruisebeleving voor onze gasten waardoor ze de bestemmingen op een nog authentiekere manier zullen kunnen ontdekken. Ook de langere stops in bepaalde aanleghavens zullen daartoe bijdragen. En tenslotte kunnen de gasten genieten van een vakantie op een vloot van de nieuwste generatie waarbij duurzaamheid wordt gecombineerd met entertainment,gastvrijheid en welzijn”.

 

Nieuwe route

Na de Costa Toscana, die dus begin maart gaat varen, gaat Costa’s herstelprogramma verder met Mediterrane “minicruises” aan boord van de Costa Favolosa vanaf 28 april. De Costa Venezia vertrekt vervolgens op 1 mei vanuit Istanbul met een nieuwe route van een week in Turkije en Griekenland, terwijl de Costa Smeralda vanaf 7 mei cruises van een week zal voltooien in de westelijke Middellandse Zee. De Costa Pacifica hervat haar activiteiten op 4 juni van Bari naar Griekenland en Malta. De cruises van twee weken naar de Canarische Eilanden en de Azoren, oorspronkelijk gepland met Costa Pacifica in april en mei, zullen worden uitgevoerd door Costa Luminosa, terwijl Costa Fortuna haar cruise-activiteiten in Noord-Europa op 12 juni zal hervatten.

Aan het einde van het winterseizoen in Zuid-Amerika, keert de Costa Diadema ook terug naar de Middellandse Zee en biedt op 5 mei een cruise naar Lissabon aan, evenals de Costa Fascinosa, die op 1 mei vertrekt voor een cruise gewijd aan Costa Club-leden naar de Azoren. De Costa Deliziosa, die terugkeert uit het Caribisch gebied, zal vanaf 15 april haar cruises in de Middellandse Zee hervatten, terwijl de Costa Firenze, na het seizoen in Dubai te hebben beëindigd, op 7 april in Genua zal worden gepositioneerd om haar cruiseprogramma in Spanje, Italië en Frankrijk te starten.

In de zomer van 2022 zullen zusterschepen Costa Smeralda en Costa Toscana, die beiden worden aangedreven op vloeibaar aardgas (LNG), evenals Costa Firenze, cruises van een week aanbieden in de westelijke Middellandse Zee. Op haar beurt zal de Costa Venezia haar nieuwe reisroute in Turkije en Griekenland voortzetten vanuit Istanbul. De Costa Pacifica, Costa Deliziosa en Costa Luminosa zullen in de oostelijke Middellandse Zee opereren met cruises van een week. Vier schepen, nl Costa Fortuna, Costa Favolosa, Costa Fascinosa en Costa Diadema, zullen dan worden ingezet in Noord-Europa en zullen de Baltische hoofdsteden, de Noorse fjorden, de Noordkaap en IJsland aandoen.

 

Costa Safety Protocol

Aan boord van alle schepen gelden specifieke Coronamaatregelen die onder het Costa Safety Protocol vallen, dat werd uitgewerkt in samenwerking met de overheid en wetenschappers.

“In 2021 verwelkomden we op een veilige manier meer dan 1,5 miljoen passagiers op onze schepen, een uniek record gezien de context waarin we actief waren. We bereikten ook een ongekend niveau van klanttevredenheid dankzij de inspanningen en de investeringen die we hebben gedaan sinds de herstart van onze activiteiten Ik ben ervan overtuigd dat de terugkeer naar de vrijheid van excursies aan wal, die we plannen voor volgende zomer en waarvan we hopen dat ze al in de lente kunnen worden verwacht, een extra stimulans zal zijn om voor een Costa-cruise te kiezen”, aldus Roberto Alberti.

 

Gevuld winterprogramma

Ook voor komende winter plant Costa Cruises een druk vaarprogramma. De Costa Firenze wordt dan ingezet vanuit Dubai voor cruises van een week naar de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en Oman. De Costa Venezia zal opereren vanuit Istanbul, met 11-daagse cruises naar Turkije, Israël en Egypte, terwijl de Costa Diadema 14-daagse cruises zal aanbieden naar de Canarische Eilanden, met een tussenstop in Lissabon. Costa Pacifica en Costa Fascinosa zullen de mooiste eilanden in het Caribisch gebied bezoeken. De Costa Smeralda biedt komende winter cruises van een week aan in de westelijke Middellandse Zee. De Costa Toscana, Costa Favolosa en Costa Fortuna zullen in Zuid-Amerika worden gepositioneerd.

Ook Costa’s wereldreizen zijn volgende winter weer van de partij. Costa Deliziosa biedt de Rond de Wereld-cruise aan met vertrek vanuit Venetië op 6 januari 2023 of vanuit Savona op 11 januari 2023. De reisroute voert passagiers naar India en de Malediven, vervolgens naar Zuid-Afrika en Namibië, en vervolgt in Zuid-Amerika, langs de Pacifische kust van het continent, door de Straat van Panama en met zelfs een bezoek aan New York voordat je terugkeert naar Europa. De cruises van de Costa Luminosa zullen net zo spectaculair zijn, met vertrek vanuit Genua op 8 januari 2023 en vanuit Buenos Aires op 27 februari 2023, van de Middellandse Zee naar Tierra del Fuego, op de terugweg via de Amazone naar Manaus .

Het programma van Costa Serena, dat dit jaar nog haar cruises in Azië zal hervatten, zal binnenkort worden aangekondigd.