02/05/2022- Vorige week is in Southampton “Celebrity Beyond”, het nieuwste luxeschip van Celebrity Cruises plechtig voorgesteld aan pers en genodigden uit de reisindustrie. Gedurende een “Taste of Luxury” preview sailing konden ze zelf gedurende enkele dagen het nieuwste (en iets grotere) zusterschip van de Celebrity Edge en Celebrity Apex ontdekken en ervaren.

 

Dat het schip (het derde van vijf uit de Edge-klasse), “beyond expectations” is en nog luxueuzer dan haar voorgangers, bewijzen alvast deze schitterende foto’s van cruisespecialist en Travel Express/Travel Like A Pro  medewerker Mike Louagie. “Op het schip moet iedereen zich thuisvoelen” aldus CEO Lisa Lutoff-Perlo. “De combinatie van topgastronomie, uitstekende service, wellness en design maakt dat het schip toegankelijk is voor ieder type passagier die de nodige luxe weet te appreciëren”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Extra faciliteiten

Het schip is 21m langer dan haar zusterschepen en er werden ook 20 Aqua Class Sky Suites geïntroduceerd. Dat maakt dat ook de Retrait Sundeck (het privé-gedeelte voor suitegasten) 40% groter werd (en nu verspreid werd over 2 dekken), het top(suite)restaurant Luminae in oppervlakte bijna verdubbelde, maar ook dat er extra faciliteiten voor alle gasten aan boord konden worden geïntroduceerd. Zo kan je in de gekende Sunset Bar aan boord van Celebrity Beyond genieten van een zalige cocktail op terrassen over verschillende niveaus (die een luxueuze Marrokaanse design-uitstraling kregen) en is er op het schip ook een “Craft Social Bar” bijgekomen waar verschillende bieren van het vat worden geserveerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Le Voyage

Op gastronomisch niveau kwam er met Le Voyage eveneens een toprestaurant bij aan boord. Het is het eerste “signature restaurant at sea” van de Franse Michelinchef Daniel Boulud, die ook als Global Culinary Ambassador voor Celebrity Cruises fungeert en die verschillende gerenomeerde toprestaurants aanstuurt in wereldsteden zoals Singapore, Dubai Londen en New York. In die laatste wereldstad is het tweesterren Michelinrestaurant Daniël’s van zijn hand. Via een futuristische schuifdeur kom je er in een intieme oase van rust terecht en eet je een diner op wereldtopniveau (het restaurant is niet geopend voor lunch). Voor een 3 gangenmenu betaal je 75 Dollar toeslag, een 6 gangenmenu kost 125 Dollar extra en kan eventueel ook aangevuld worden met aangepast wijnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mediterrane Cruises & Caraïben

Celbrity Beyond biedt plaats aan maximaal 3.260 passagiers en maakt momenteel haar officiële maiden voyage, een 11-daagse cruise naar West-Europa met Barcelona als eindbestemming. Daarna zal het schip verschillende mediterrane cruises aanbieden, waaronder 10-daagse cruises naar de Italiaanse Rivièra en Frankrijk en 11-daagse cruises naar de Griekse eilanden. Begin oktober verhuist het schip dan naar het Caraïbisch vaargebied.

Celebrity Cruises wordt in België en Luxemburg vertegenwoordigd door Cruise Connection BeLux. Alle cruises kunnen – ook gecombineerd met vluchten en eventuele pré-of post landarrangementen- bij de reisagent worden geboekt.

 

 

(foto’s @ Mike Louagie)