24/10/2022- Sinds vorige maand bieden 10 voedingswinkels/restaurants van verschillende merken op Brussels Airport hun producten aan op de voedselverspillingsapp Too Good To Go. Deze uitrol is de eerste fase van de implementatie op Brussels Airport na een succesvol proefproject met de Starbucks® vestiging in de publieke zone. Op lange termijn wil Autogrill – wereldwijde speler in food & beverage diensten voor reizigers- Too Good To Go aanbieden in alle food & beverage winkels op onze nationale luchthaven.

De Deense app Too Good To Go strijdt al meer dan 5 jaar tegen voedselverspilling in Europa. De app is nu 4 jaar actief in België en heeft meer dan 2,2 miljoen gebruikers. De producten die niet meer verkoopbaar zijn kunnen door klanten gekocht worden tegen een derde van de prijs om het voedsel niet te verspillen. De app is sinds de start een groot succes en biedt een ideale oplossing, zeker in moeilijke tijden, om de duurzame strijd tegen voedselverspilling te combineren met besparingen op voedseluitgaven door klanten.

De samenwerking tussen Autogrill en Too Good To Go geeft reizigers en de luchthavengemeenschap op Brussels Airport de mogelijkheid om voedselverspilling tegen te gaan in combinatie met een lagere voedseluitgave.

 

Locatie Brussels Airport kiezen

Het is nu mogelijk om de locatie Brussels Airport te kiezen op de Too Good To Go mobiele applicatie, de app toont de tien deelnemende filialen. Klanten kunnen kiezen uit de volgende winkels in de publieke zone van Brussels Airport: Exki, Le Pain Quotidien, Panos alsook Starbucks®. In terminal A zijn dat: Exki, Panos en Starbucks®, en in terminal B: Exki, Itsu en Starbucks®. Elke winkel biedt een ‘verrassingspakket’ ter waarde van 15 euro aan producten voor slechts 4,99 euro. De pakketten bevatten onverkochte producten van de winkel die nog goed zijn voor consumptie maar anders zouden worden weggegooid. De wachttijd is afhankelijk van elke winkel en verrassingspakket. De app vertelt de klant wanneer het pakket klaar is om op te halen. De koper kan zijn bestelling afhalen in de aangewezen winkel in de publieke zone of in de eigen aangewezen luchthaventerminal. De winkels in de publieke zone van Brussels Airport zijn toegankelijk voor alle klanten, zelfs zonder vliegticket.

“Het is een genoegen om Too Good To Go verder te introduceren op Brussels Airport” aldus Stan Monheim, COO Rest of Europe at Autogrill. “Net als Too Good To Go wil Autogrill bijdragen aan duurzame consumptie en dit project past goed binnen de groene visie van Autogrill door bij te dragen aan een betere voedselcirculatie. De implementatie van Too Good To Go zorgt voor minder afval en een duurzamer beleid. Het project biedt de luchthavengemeenschap en de reizigers ook een kans om een maaltijd te redden en er tijdens de vlucht of thuis van te genieten. Na deze eerste uitrol hopen we Too Good To Go te kunnen uitbreiden naar alle winkels op Brussels Airport.”

Foto’s @ Autogrill