12/04/2021- Als onderdeel van de Nederlandse overheidspilot ‘Veilig en verantwoord reizen tijdens corona’ is vanmiddag de eerste vakantiepilotvlucht van Transavia en Sunweb richting Griekenland vertrokken vanuit Amsterdam Schiphol Airport.

187 enthousiaste passagiers, die uit ruim 25.000 aanmeldingen zijn geselecteerd, vertrokken deze middag voor een achtdaagse all-inclusive vakantie naar het hotel Mitsis Grand Beach op Rhodos.

Perspectief

Deze pilot/testvakantie is een eerste stap naar perspectief om Nederlanders dit zomerseizoen weer mooie vakanties te kunnen bezorgen. Het doel van de testvakantie is om nieuwe inzichten te verkrijgen en data te verzamelen onder welke voorwaarden mensen veilig en verantwoord op vakantie kunnen gaan. “De energie in de vertrekhal was voelbaar; al deze vakantiegangers zijn zo blij dat ze weer op vakantie mogen gaan” aldus Mattijs ten Brink, CEO van Sunweb Group. “Ik ben dan ook enorm trots dat we het vertrouwen van de Nederlandse overheid hebben gekregen om deze vakantiepilot samen met Transavia te organiseren. Het is een eerste belangrijke stap naar meer perspectief. Niet alleen voor de Nederlandse reisbranche, maar zeker ook voor al onze partners op onze bestemmingen” zo klinkt het. De inzichten die met deze pilot worden verkregen, worden gedeeld met de hele sector zodat alle partners in de reisbranche hiervan gebruik kunnen maken. De vakantiepilot van Sunweb en Transavia wordt ook geëvalueerd door een onafhankelijk bureau.

Belgische testvakantie?

Sunweb Group gaat er van uit dat ook de Belgische overheid zal meekijken naar de resultaten van dit Nederlands experiment. Vanaf 19 april vervalt het reisverbod in ons land en verschillende onderzoeken tonen aan dat de Belg snakt naar vakantie. Tim Van den Bergh, International Brand & Communications Director Sunweb Group, is alleen maar voorstander van een soortgelijk initiatief in België: “De ontwikkelingen rond de vaccins en de grote behoefte van de consument om weer op vakantie te kunnen gaan geeft ons het vertrouwen dat er deze zomer weer gereisd zal kunnen worden. Hoe we dat voor alle partijen zo veilig mogelijk kunnen laten verlopen is de opzet van deze vakantiepilot. Een soortgelijk experiment opzetten in België zal alleen maar voor nog meer inzichten zorgen, en daar zijn wij graag mee de initiatiefnemer van.”

Foto: de geselecteerde vakantiegangers vertrokken vandaag alvast met veel enthousiasme op Schiphol Amsterdam Airport (foto @ Sunweb)