14/04/2023- Explora Journeys, het nieuwe luxe lifestylemerk van de MSC Group, laat weten dat EXPLORA I haar allereerste proefvaarten op zee met succes heeft afgerond. Na deze geslaagde proefvaarten ondergaat het schip nu de laatste voorbereidingen voordat het in juli haar eerste officiële reis met gasten kan aanvangen. En tijdens die eerste reis wordt er ook in België haltgehouden!

 

Explora I is de eerste van een vloot van maximaal zes ultraluxe schepen die voor Explora Journeys zullen worden gebouwd door scheepswerf Fincantieri in Italië. De bouw van dit luxeschip- dat 248 lang is en plaats zal bieden aan 922 gasten & 730 bemanningsleden- begon op 10 juni 2021. De “naming ceremony” voor EXPLORA I zal plaatsvinden in Civitavecchia bij Rome, op 8 juli. Als Godmother van het schip werd voor Dr. Sylvia Earle gekozen, een wereldberoemde oceanograaf, ontdekkingsreizigster en natuurbeschermster.

 

Stop in België

Na deze officiële plechtigheid wordt het schip naar het Verenigd Koninkrijk overgebracht waar het dan op 17 juli vertrekt voor haar allereerste officiële vaart met gasten vanuit Southampton: een 15-nachten durende “Into Epic Fjords and the Arctic Circle” cruise met bestemming Noorse fjorden, poolcirkel en eindbestemming Kopenhagen in Denemarken.

Tijdens de reis worden in totaal 12 havens in 4 landen aangedaan, waaronder België. Meer zelfs: de allereerste stop na vertrek in Southampton is Zeebrugge. Van daaruit gaat het naar Geiranger, Trondheim, Molde, Leknes, Brønnøysund, Flåm, Bergen, Stavanger, Skagen en Kopenhagen.

 

Perfecte combinatie

“Onze visie en ons doel vanaf het prille begin is om een ​​oceaanreiservaring als geen ander te creëren” aldus Michael Ungerer, CEO van Explora Journeys. “De proefvaarten zijn een cruciaal onderdeel van het proces en we zijn blij dat EXPLORA I met vlag en wimpel is geslaagd. Ons team heeft onvermoeibaar gewerkt aan het ontwerpen en bouwen van een schip dat de perfecte combinatie biedt van luxe, avontuur en duurzaamheid, en we kunnen niet wachten om dit met onze gasten te delen.” zo klinkt het.

 

Foto’s @ Explora Journeys