29/08/2022- MSC Cruises kondigt een wijziging aan in haar Winter 2022/23 programma. MSC Virtuosa zal MSC Preziosa immers vervangen voor de “Parels van het Noorden”-cruises, een nieuwe winterroute die in 2021 werd geïntroduceerd.

De zeven nachten durende cruises doen Hamburg aan in Duitsland; Rotterdam in Nederland; Le Havre voor Parijs in Frankrijk en Southampton voor Londen in het Verenigd Koninkrijk.

In januari biedt het schip een nieuwe epische reis van 19 nachten vanuit Zeebrugge voor zonaanbidders met aanlopen naar Casablanca/Marrakesh in Marokko, en drie van de populaire Canarische Eilanden – Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote. Het schip vertrekt vanuit Zeebrugge op 10 januari en komt aan in Hamburg op 29 januari, waar gasten kunnen ontschepen.

Inschepen dichtbij huis

Gasten uit België en Luxemburg zullen van dit uitzonderlijke schip en route kunnen genieten door dicht bij huis in Zeebrugge in te schepen. De haven van Zeebrugge is gemakkelijk bereikbaar zowel met het openbaar vervoer als met de auto en biedt gratis parkeergelegenheid. MSC Cruises is ten slotte een van de weinige cruise rederijen die routes aanbiedt met vertrek vanuit de haven van Zeebrugge.

“Ik ben zeer verheugd! Een cruise-vertrek uit Zeebrugge is echt uniek, en met de MSC Virtuosa brengen we bovendien een van de meest indrukwekkende MSC paradepaardjes naar België. Een weekje per cruise op citytrip, varen op zee, en terwijl genieten van een maximum aanbod aan faciliteiten, entertainment en culinaire ontdekkingen: ideaal voor een weekje ertussen uit deze winter. Met z’n tweetjes of voor de hele familie.” aldus Frank Van Den Steen, Country Manager MSC Benelux.

 

Paradepaardjes

MSC Virtuosa is het vierde schip van de Meraviglia-klasse en het tweede Meraviglia-plus schip & biedt nog meer openbare ruimte en kajuiten dan de vorige generaties en beschikt over enkele van de meest geavanceerde milieutechnologieën die vandaag beschikbaar zijn. Met 10 restaurants, 21 bars en lounges, en 5 zwembaden, is dit innovatieve 19-deks schip klaar om gasten te verwelkomen met een uitstekende internationale keuken, entertainment van wereldklasse, ontspannende bars en lounges, een van de grootste winkelgebieden op zee, een spa en fitnesscentrum, een aquapark, en Kids Clubs voor peuters en tieners. Het paradepaardje van het schip is de iconische promenade van 112 meter lang met een prachtige verlichte koepel, die het sociale hart van het schip vormt.

 

Robot als barman

Eén van de hoogtepunten is ook de gloednieuwe MSC Starship Club, exclusief beschikbaar op de MSC Virtuosa, waar ‘s werelds eerste humanoïde robotische barman, Rob genaamd, aanwezig is. Een mojito of een Cosmopolitan na een fijne excursie van boord? Geen probleem, Rob bereidt die met plezier voor zijn gasten!

 

Foto’s @ MSC Rights