10/11/2018- Steeds meer families reizen verder dan de typische zon, zee, strandbestemmingen, zelfs met (kleine) kinderen. Zo ook Liesbet Dupont, die onlangs haar eigen reisorganisatie “Kiddotravel” oprichtte en nu zelf individuele reizen voor kroostrijke gezinnen trips naar ondermeer Zuid Afrika en Thailand op aanbiedt.

“Omdat we onze gading niet vonden bij bestaande reisorganisaties om met onze kinderen verre bestemmingen te bereizen, hebben we besloten om zelf een reisorganisatie op te richten. Kiddotravel mikt zowel op koppels met weinig tijd als op mensen die nog nooit een verre reis hebben gemaakt”, legt initiatiefneemster Liesbeth Dupon (die vroeger werkzaam was bij touroperator Thomas Cook) uit.

Het gezin Dupon telt vijf leden, onder wie drie kinderen tussen acht en dertien jaar. ‘Traditionele reisorganisaties konden maar moeilijk een volwaardige vakantie aanbieden voor ons gezin. Je hebt weliswaar een aantal -vooral Nederlandse-organisaties, maar die bieden meestal groepsreizen aan –terwijl op zoek waren naar een formule voor ons individuele gezin. Ik denk dat een Belg liever bediend en beter aangevoeld wordt door een landgenoot. Tegelijkertijd vonden wij in de klassieke reissector niet meteen aanbieders die activiteiten en ervaringen op maat en op het ritme van onze meereizende kinderen hadden. Dat heeft ons uiteindelijk doen beslissen om Kiddotravel op te richten.’

De afgelopen periode hebben ze Thailand, Zuid-Afrika en Florida bezocht, volgend jaar gaat het richting Costa Rica, Kenia en het westen van de VS. ‘We willen het aantal bestemmingen jaarlijks uitbreiden. In eerste instantie mikken we op verre bestemmingen, maar ik sluit op termijn zeker niet uit dat ook Europa in ons aanbod opduikt.’

Doelpubliek

De nieuwe reisorganisatie komt er ook ‘omdat je voor het organiseren van zulke verre reizen toch wel nood aan expertise hebt en dat is iets waar mensen liever niet in hun eentje aan beginnen.’ Liesbeth Dupon: ‘Deze groep mensen zien we als een van onze doelpublieken, net zoals er evenzeer een groep is, mensen in managements-functies bijvoorbeeld, die weinig tijd hebben om zulke reis helemaal zelf samen te stellen.’ Net daarom biedt Kiddotravel een aantal bouwstenen, modules van drie à vier dagen, waarmee de kandidaat-reizigers aan de slag kunnen. ‘We maken het gezinnen makkelijker. Ze hoeven enkel samen te zitten met de kinderen om de bouwstenen uit te kiezen en sturen ons een aanvraag om dit verder uit te werken. Wij doen de rest. Nadien kunnen ze zorgeloos genieten van hun vakantie’, dixit de oprichtster.

En, klinkt het ambitieus, ‘binnenkort gaat ook onze Franstalige website live. In Brussel en Wallonië ken ik weinig vergelijkbare initiatieven, dus zie ik daar wel kansen voor ons. En zelfs een Engelstalige versie van ons product moet kunnen, denk maar aan de vele expats die hier ten lande leven.’

Leuk voor de kids

Baseline van het Kiddotravel-concept is dat de ideeën en ervaringen door de kinderen leuk worden gevonden en dat ze niet eindeloos tempel-in-tempel-uit hoeven te bezoeken. Gaan zwemmen met olifanten in Thailand, de Tafelberg naar beneden steppen in Zuid-Afrika of een kanotocht maken tussen de alligators in de Everglades: ‘Al deze ervaringen zijn getest en goedbevonden door ons en vooral door onze drie kinderen’, klinkt het. Ook zelf met een tuktuk rijden of het inlassen van een parents-onlydag maakt deel uit van het aanbod. ‘In Zuid-Afrika bijvoorbeeld gaan de kinderen op uitstap naar een giraffenranch, intussen worden de ouders gastronomisch verwend op een wine estate. In Thailand hebben we een soortgelijke formule: terwijl de kinderen in een workshop olifantenbeeldjes beschilderen, krijgen de ouders een momentje voor zichzelf en mogen ze in een goed restaurant gaan eten. Dat gastronomie-element is allicht typisch Belgisch’, klinkt het.

Kiddotravel werkt in de diverse landen samen met een aantal kleine, lokale organisaties. ‘Ik hecht veel belang aan respect voor personeel, veiligheid en dergelijke. Op dat vlak, net omdat we alles zelf hebben beleefd, zitten we zeker goed.’

Online boekbaar
Alle trips van Kiddo Travel zijn rechtstreeks via de website van de reisorganisatie boekbaar. ‘Alle indicatoren geven aan dat de Belg meer en meer meestapt in het e-commerceverhaal en dat het vertrouwen groeit om met onlineorganisaties in zee te gaan. Klanten kunnen ons dus contacteren, ik kan telefonisch vanuit onze ervaring extra vragen beantwoorden’, klinkt het.

De prijsvork voor Kiddotravel-reizen schat Liesbeth Dupon op 1000 à 1500 euro per volwassene, zonder vluchten. ‘Dat verschilt uiteraard naargelang het seizoen en de bestemming.’ (EB)

Alle info op www.kiddotravel.be