Uiteraard! Enige aanpassingen zijn dan misschien wel vereist, maar er is geen enkele reden om je met kinderen niet buiten Europa op reis te begeven… En er zijn zelfs reisaanbieders die verre reizen aanbieden, special afgestemd op gezinnen met kids!

Verre reizen met kids: tips & tricks
Reis je binnenkort op reis naar een verre bestemming met je kids? Spannend! Je kids zullen ongetwijfeld een extra dimensie aan je reis geven want je bekijkt je bestemming met een andere blik. Heb je toch wat drempelvrees? Met deze tips & tricks komt het helemaal goed!

Vlotte vlucht
hellokitty-eva-air-hero
Een groot voordeel: met baby’s mag je meestal als eerste op het vliegtuig, handig! Kies voor een vlotte vlucht, bij voorkeur zonder tussenstops. Als je goede slapers hebt, is een nachtvlucht een prima plan, dan gaat de tijd snel voorbij. Voorzie op het vliegtuig ook een kort slaapritueel zoals thuis: tanden poetsen, boekje lezen, knuffels meenemen,… Reserveer online aangepaste kindermaaltijden, zo vermijd je al te specifieke gerechten. Neem ook een lichte snack mee, bv nootjes of wat gedroogd fruit. De meeste luchtvaartmaatschappijen die langeafstandsvluchten verzorgen, geven aan boord leuke extra’s voor kids bv een pakketje speelgoed, kleurpotloden, enz. Het Taiwanese Eva Air gaat zelfs een stap verder en vliegt rond met een heus Hello Kitty vliegtuig: de buitenkant van de Boeings zijn volledig gehuld in Hello Kitty illustraties. Voor kleine (en grote) Hello Kitty fans.

De hotels
Als je opteert voor grote hotels, zijn er zo goed als altijd aangepaste faciliteiten voor kids: kinderzwembad, babybed, eetstoelen, aangepaste kindermenu’s… Misschien verkies je wel een kleinschalige guesthouse? Check dan even of kids ook welkom zijn. Meestal staan de lokale gastheren met open armen te wachten en beleven je kids op zo’n kleinschalige plekken een authentieke beleving.

Bagage
Neem niet te veel kleren mee: je kunt overal voor een prikje naar de laundry. Neem wel wat spelletjes mee (UNO is een klassieker) voor de dode momenten te doorbreken. Zorg ook voor een goede EHBO: muggenproduct (al dan niet met DEET), zonnecrème, aftersun, medicatie tege diarree, koorts, zeeziekte… Opgelet: kids mogen geen medicatie tegen zeeziekte innemen, maar zijn wel gebaat met Cocculine, een homeopathisch middeltje tegen reisziekte. Of Antimetil, een natuurlijk middel op basis van gember, doeltreffend tegen misselijkheid.

Vervoer ter plaatse
flyingwithkids
Trein, bus, vliegtuig, taxi, boot.. Er zijn verschillende manieren om je vervoer te regelen. Onze voorkeur gaat uit naar comfortabel en snel: vliegen of met een privé-taxi. Met de komst van low cost airlines, zijn binnenlandse vluchten vaak spotgoedkoop. Zo kan een vlucht in Thailand van het Noorden naar het Zuiden al vanaf 25 euro. Goede maatschappijen zijn Air Asia, Lion Air, Nok Air… Een taxi delen met je gezin kost vaak maar een beetje meer dan bustickets voor iedereen te kopen, en een taxi gaat veel sneller. Bovendien kun je dan zelf ook bepalen om even halt te houden voor een pitstop of een snack.

Gespecialiseerde reisaanbiedingen voor gezinnen met kids

asia-with-kidsZowat alle reisagenten en reisaanbieders kunnen een reis op maat voor uw familie uitstippelen, maar sommige reisagenten en touroperators bieden al volledige programma’s op bestemmingen iets verder weg, volledig op maat van gezinnen met kids. Reizen in Afrika, Azië, enz waarbij zowel ouders als kinderen de tijd van hun leven beleven. Check daarvoor gerust even Imagine for Kids (imagine4kids.be, te boeken via uw reisagent), Woni Safaris for Kids (wonisafaris.be), Africa by Excellence for Kids (www.africabyexcellence.be/gezinsreizen_4kids.htm). Het zijn betrouwbare, verzekerde Belgische aanbieders waarmee u met een gerust hart met uw kroost op reis kan vertrekken.

Heeft u zelf een interessante reisgerelateerde vraag waarop u graag een antwoord wil?
Stel ze ons gerust via info@travelexpress.be & wie weet vindt u hier binnenkort het antwoord terug!