Wie momenteel een cruise aan boord van één van de huidig varende MSC schepen (MSC Grandiosa & MSC Seaside) wil maken, moet daarvoor nog naar het Italiaanse Genua als inschepingshaven. Maar daar komt voor de MSC Seaside binnenkort met Marseille nog een tweede inschepingshaven bij.

De haven van Marseille stelt haar diensten weer open voor cruiseschepen vanaf 30 juni en dus kunnen MSC Seaside passagiers vanaf 4 juli ook in de Zuid-Franse havenstad inschepen. Het schip doet de nieuw geïntroduceerde havens van Siracuse (Sicilië) en Taranto (Puglia) aan, net als Civitavecchia (Rome) en Genua.

 

 

In Taranto voorziet MSC trouwens, naast een reeks begeleide Covidproof excursies tijdens de cruise, ook een speciale strandervaring op een privéstrand voor haar cruisegasten.

In de huidige vaarroute wordt ook Valetta (Malta) aangedaan, maar die haven wordt vanaf 4 juli dus door Marseille vervangen.

Inschepingsprocedures

Om in te schepen in Marseille zullen dezelfde procedures gelden als de huidige procedures in Genua. Dit wil zeggen dat alle passagiers – naast de vereisten van het land van inscheping- ook in de inschepingshaven nog eens extra via een sneltest worden gecontroleerd voor ze effectief aan boord mogen. Het schip zelf kent ook een maximale bezetting van 60 à 70% om maximale ruimte per passagier te kunnen voorzien.

Alle faciliteiten aan boord zijn wel geopend, uitgezonderd indoor sauna’s, stoom-en bubbelbaden.

(foto @ Mike Louagie)